Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

L´AJUNTAMENT ADVERTEIX SOBRE LA PRESÈNCIA ESPORÀDICA DE SENGLARS AL NUCLI URBÀL´Ajuntament adverteix sobre la presència esporàdica de senglars al nucli urbà

07/10/2015
En els darrers dies s’ha donat algun cas d’incursions de senglars dins de la zona urbana, tal i com ha passat en altres ocasions, per l’expansió que ha sofert la població d’aquests animals arreu del país. Collserola és un dels punts on ha augmentat

L'Ajuntament dóna algunes recomanacions a la població sobre com reaccionar davant la presència de porcs senglars a la ciutat. Els senglars són animals salvatges i, malgrat no ser habitualment perillosos, hem de tenir en compte que poden arribar a atacar si es troben amenaçats. Per aquest motiu, en cas de trobar un senglar el millor és quedar-se quiet i normalment és ell qui marxa però si no ho fa, s’ha de retrocedir a poc a poc i allunyar-se d’ell per evitar que se senti en perill. Si l’animal es troba dins del nucli urbà és convenient avisar a la policia local o al 112.

 

Des de l’àrea d’activitats cinegètiques del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya la cap del servei, Maria Josep Vargas, recorda que un porc senglar no és una mascota, tot i reconèixer que cada cop hi ha més conscienciació ciutadana.

 

Aquests animals són més actius durant les primeres i últimes hores del dia, de manera que hi ha més possibilitat de trobar-los en aquests moments i per tant el risc d’accidents és major, sobretot en les carreteres que travessen el parc i zones properes, raó per la que cal conduir amb precaució. Vargas reconeix que la presència d’aquests animals als nuclis urbans genera problemàtiques i la més seriosa es produeix, sobretot, quan el porc senglar s’apropa a les carreteres ja que pot provocar accidents de trànsit.

 

No alimentar-los

 

Un altre factor important a controlar és la presència de menjar disponible pels senglars. Per això és molt important no alimentar-los ni deixar al seu abast les bosses d’escombraries o els aliments de les mascotes. Si els grups de senglars s’acostumen a trobar menjar a zones habitades, es semidomestiquen, provoquen destrosses en parcs i jardins i augmenten sensiblement el risc d’accidents.

 

Vargas explica que l’increment d’aquesta espècie és una constant a Catalunya però també a la resta d’Espanya i, fins i tot, Europa. Es tracta d’un animal, diu, molt intel•ligent que aprèn molt ràpid i troba de seguida la manera fàcil d’accedir al menjar.

 

Una de les mesures que s’aplica des de fa anys per al seu control són les batudes que a la nostra ciutat començaran el 17 d'octubre. A l’àrea de Collserola, explica Vargas, hi ha diverses àrees de caça, unes gestionades per la Generalitat, altres privades i també hi ha espais on no es pot caçar però es demanen permisos especials. Però des del departament d’Agricultura insisteix que no només amb l’activitat cinegètica es pot controlar l’espècie i calen altres mesures preventives.

 

Maria Josep Vargas també insisteix en què si ens trobem un porc senglar a la ciutat cal deixar-lo allà on és i si veiem que és una zona que pot provocar algun conflicte lo primer és avisar a la Policia Local o agents rurals però mai apropar-se.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar