Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROHIBEIXEN CAÇAR DOS MESOS A LA RESERVA DE BOUMORT PER POTENCIAR L’ECOTURISMEProhibeixen caçar dos mesos a la reserva de Boumort per potenciar l’ecoturisme

08/10/2015
Durant l’aparellament d’aquests animals, perquè les cries de la primavera siguin de la millor qualitat

La Reserva Nacional de Caça (RNC) d’Alt Àneu ha prohibit la caça durant l’època d’aparellament dels cérvols per afavorir l’ecoturisme durant el zel, que cada vegada té més tirada entre els mesos de setembre i octubre, un fet que coincideix amb l’augment de població d’aquests animals, que ja arriben al miler en aquesta zona.    

 

Diverses empreses, a més, s’han especialitzat en la tasca d’acompanyar els turistes fins als llocs des d’on és possible contemplar el ritual d’aparellament dels cérvols, que sol produir-se a primera hora del matí i al final del dia, que és quan els cérvols surten del bosc i es deixen veure per prats de pastures per atreure l’atenció de les femelles. Segons els experts, el zel se sent sense dificultat per tot Ribera d’Isil i Alòs, Montgosso i Clavera.    

 

Els mascles desenvolupen durant aquesta època de l’any una activitat frenètica per aconseguir el màxim de femelles per al seu harem i lluiten per elles, bramen, marquen el seu territori i fins i tot lluiten. El premi és poder acoblar-se amb el màxim de femelles i perpetuar els seus gens.    

 

L’objectiu de la prohibició és aconseguir que les cries que naixin la pròxima primavera siguin de la millor qualitat possible. Si la qualitat dels cérvols és bona i són apreciats com a trofeus de caça els municipis podran ingressar més diners per aquests trofeus quan aquests es treguin a subhasta. A la RNC de l’Alt Pirineu se’n liciten deu d’aquests.  

 

Crema controlada a Pinós per afavorir l’hàbitat de la tórtora  

 

Efectius dels Bombers de la Generalitat van dur a terme ahir una crema controlada en una finca particular de Pinós per tal de preservar l’hàbitat que necessiten algunes espècies d’aus com la tórtora o el roquer roig, que necessiten grans espais oberts per nidificar. Aquest tipus d’ocells, que cada vegada perden més hàbitat a Catalunya pel creixement dels boscos i l’eliminació de cultius, també han potenciat el turisme en aquesta zona del Solsonès, ja que empreses de la comarca s’han especialitzat a indicar a turistes catalans i estrangers els millors llocs per observar aquests animals.    

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar