Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LES DENÚNCIES PER CAÇA MAJOR FURTIVA BAIXEN UN 50% A LLEIDALes denúncies per caça major furtiva baixen un 50% a Lleida

06/10/2015
De les 115 del 2010 s’ha passat a menys de 50 aquest any, segons els agents rurals. Les sancions, entre els 200 i els 1.200 euros

Les denúncies per caça major furtiva en els últims cinc anys han baixat un 50% a Lleida des de l’any 2010 gràcies a la pressió del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels agents rurals de la Generalitat, que ahir van indicar que les denúncies presentades aquest any no arriben ni a la cinquantena, mentre que fa cinc anys se’n van interposar més de 115. La disminució, segons els agents rurals, es deu a les més de 1.500 inspeccions anuals que s’han practicat des del 2010 a tot Catalunya.    

 

El GEVA posa especial atenció en les èpoques de zel, ja que és quan els animals més buscats pels caçadors (cérvols, daines o isards) són més vulnerables. “Únicament estan pendents de les femelles”, explica el cap d’àrea bàsica del cos dels agents rurals a la Seu d’Urgell, Carles Mora, que afegeix que “la tasca dissuasiva del GEVA és molt important i amb els anys ha aconseguit reduir el furtivisme a mínims”.    

 

Aquestes sancions són denúncies administratives que poden anar des dels 200 fins als 1.200 euros. Així mateix, en cas de matar algun animal, també es paga el valor de l’animal quan ho determini l’assessoria jurídica del cos.    

 

Escorcolls exhaustius per trobar armes i munició il·legals  

 

Segons els agents rurals existeixen dos tipus de caçadors furtius, els que cacen per aprofitar i vendre la carn de l’animal i els que cacen només pel trofeu que poden emportar-se a casa, que generalment és el cap de la presa.    

 

Quan el GEVA detecta un furtiu el primer que fa és identificar la persona i procedir a un escorcoll exhaustiu del suposat furtiu i del seu vehicle, ja que segons Carles Mora, “molts d’aquests caçadors porten armes il·legals amb carregadors il·legals i, per tant, les amaguen bé”. Una vegada es detecten aquestes armes al furtiu,“els agents procedeixen a posar la corresponent denúncia i confiscar les armes i les municions. En cas que hagin matat algun animal, també se’ls intervé”, afegeix.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar