Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MULTATS AMB 1.000 EUROS PER CAÇAR SENGLARS IL·LEGALMENT A ALCARRÀSMultats amb 1.000 euros per caçar senglars il·legalment a Alcarràs

04/10/2015
Sorprenen dos veïns de la localitat en un vedat privat sense tenir permís. Van aprofitar que s’hi segava un panissar per abatre dos animals

Dos veïns d’Alcarràs han estat sancionats amb sengles multes de 500 euros després que els Agents Rurals del departament d’Agricultura els denunciessin divendres al sorprendre’ls caçant senglars sense permís en un vedat privat de caça de la localitat del Segrià, com va avançar ahir SEGRE. Els denunciats van aconseguir abatre dos senglars.     Els Agents Rurals els van obrir un expedient sancionador que derivarà en una sanció d’uns 500 euros per infractor per caçar senglars (espècie catalogada com de caça major) sense el permís del responsable en un vedat de caça menor, en el quals només es pot abatre animals salvatges d’una mida menor que una guineu com poden ser conills, llebres o guatlles, entre d’altres.    

 

A més de no tenir permís del responsable, van ser sorpresos un dia no habilitat per a la cacera i es van aprofitar que hi havia una recol·lectora recollint un camp de panís que espantava els animals per poder abatre els senglars. Una pràctica que no es pot fer si no es té un permís especial de caça, segons van explicar ahir fonts dels Agents Rurals a aquest diari.    

 

A banda de denunciar-los per totes les infraccions comeses, els Rurals també van decomissar dos rifles als dos veïns d’Alcarràs.    

 

Durant els últims anys, han proliferat els senglars a les comarques del pla i especialment en zones com l’Horta de la ciutat de Lleida coincidint amb la posada en marxa de nous regadius.    

 

Un dels grans atractius per a aquests animals són els camps de panís que els proporcionen amagatall i aliment.    

 

La Federació de Caça de Lleida calcula que a la demarcació es capturaran aquesta temporada de caça major, que va començar al setembre, entre 7.000 i 8.000 exemplars. A part del senglar, també són espècies de caça major el cabirol o el cérvol.    

 

A. GUERRERO

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar