Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ES DETECTEN SENGLARS ABATUTS AL NOSTRE TERRITORI POSITIUS EN TRIQUINAEs detecten senglars abatuts al nostre territori positius en triquina

30/09/2015

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament de Vilafranca que s’han detectar porcs senglars abatuts al nostre territori, positius en triquina.El consum d’aquestes carns podria ocasionar triquinosi als humans, malaltia que pot tenir conseqüències molt greus per a la salut. És per aquest motiu que es recorda a tots els caçadors que han de fer una manipulació i control correctes de la carn.

 

Per altra banda, és indispensable que les carns que se serveixen als restaurants procedeixin d’un establiment autoritzat on s’han sotmès als controls sanitaris preceptius.

 

La triquinosi és una malaltia causada per les larves d'un cuc intestinal, la Trichinella spiralis, que migren i s'encapsulen a la musculatura. En els humans, la malaltia clínica és molt variable. Generalment és benigna, però pot variar des d'una infecció no aparent fins a una malaltia mortal (la mortalitat sol ser inferior a l'1%, tot i que pot arribar fins al 35% si no es diagnostica i es tracta ràpidament).

 

Normalment, els casos de triquinosi tenen l'origen en el consum de carn de porc senglar o de productes elaborats amb aquesta carn. Tot i que a Catalunya es diagnostiquen pocs casos de triquinosi humana, la seva gravetat requereix l'adopció de mesures per prevenir-la.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar