Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS ALERTEN DE L’EXCÉS DE TUDONS AL BAIX EMPORDÀEls caçadors alerten de l’excés de tudons al Baix Empordà

21/09/2015
La proliferació d’aquestes aus està afectant els cultius de gira-sol, blat, ordi i civa da d’una part de la comarca

El vicepresident de la Federació de Caça de Girona, Jaume Vilarrasa, va alertar ahir que hi ha una sobrepoblació de tudons i que en determinades zones del Baix Empordà s’estan convertint en una plaga. Aquest estiu, la proliferació de tudons ha provocat problemes als conreus de gira-sol, blat, ordi i civada d’algunes zones del Baix Empordà: “En conreus dins del municipi de Pals hem hagut de fer batudes específiques i posar aparells que simulen el tret d’una escopeta per espantar els animals”, ha explicat el vicepresident.  

 

La solució per espantar les aus, però, a la llarga no està resultant del tot eficaç, ja que cada cop més, assegura Vilarrasa, les aus s’habituen al soroll que els hauria d’espantar i acaben menjant al costat dels aparells de megafonia sense alterar-se.

 

Una plaga anunciada 

 

Tot i que els caçadors dirigeixen l’avís a la comarca del Baix Empordà, el vicepresident de l’entitat diu que les concentracions van més enllà, i que també n’hi ha a les comarques del Pla de l’Estany, l’Alt Empordà i el Gironès, “on hi ha més conreus de gramínies”, explica.  

 

No és un avís que vingui de nou, ja que fa un any els caçadors ja van detectar el risc que els tudons es convertissin en una plaga.  

 

El tudó és el tipus de colom més gran de la península Ibèrica. Té un plomatge gris blavós a l’esquena i una mica més clar a la part inferior del cos. Acostuma a criar al juliol, quan el gra està a punt per a la collita. A les comarques gironines des de mig agost s’ha portat a terme la mitja veda, que és el període hàbil per caçar tudons, coloms roquers o garses.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar