Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS REALITZEN UNA ACTUACIÓ CONTRA EL COMERÇ IL·LEGAL D´OCELLS FRINGÍL·LIDS A BADALONAEls Agents Rurals realitzen una actuació contra el comerç il·legal d´ocells fringíl·lids a Badalona

Els Agents Rurals realitzen una actuació contra el comerç il·legal d´ocells fringíl·lids a Badalona

Els Agents Rurals realitzen una actuació contra el comerç il·legal d´ocells fringíl·lids a Badalona

17/09/2015

Aquest passat dimecres 16 de setembre es va dur a terme una operatiu conjunt del Cos d’Agents Rurals, la Guardia Urbana de Badalona i el cos de mossos d’esquadra contra la venda il·legal d’ocells fringíl·lids al Parc de la Muntanyeta de Badalona.    

 

Durant la operació s’han intervingut un total de 54 exemplars d’ocells de diferents especies, de les quals 35 exemplars de cadernera, 1 exemplar de pinsà, 12 exemplars de passerell i 6 exemplars de verdum. Prèviament a l’actuació efectius del Cos d’Agents Rurals han dut a terme un seguiment de l’activitat comprovat que efectivament s’efectuaven vendes d’ocells en aquest espai públic.    

 

L’actuació ha permès identificar a un total de set persones, de les quals cinc no disposaven d’autorització per a la tinença d’aquest tipus d’ocells i dues que es dedicaven al comerç il·lícit d’aquestes aus.     

 

Tots els ocells intervinguts han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.    

 

L’actuació s’emmarca dins de la coordinació operativa que mantenen el Cos d’Agents Rurals, la Guardia Urbana de Badalona i el cos de mossos d’esquadra amb l’objectiu d’evitar el comerç d’aquest tipus d’ocells en la via pública, doncs la protecció legal d’aquestes aus ho prohibeix.  

 

Actualment la tinença d’ocells fringíl·lids ve regulada per Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya, que estableix un règim temporal de captura per al període 2014-2018 per a poder efectuar cria en captivitat d’aquestes espècies adreçada únicament a l’activitat tradicional de concursos de cant.    

 

Les autoritzacions que regula el Decret s’atorguen d’acord amb les Directrius tècniques per a l’adaptació de l’extracció de fringíl·lids del medi natural a l’article 9 de la Directiva Aus 2009/147/CE, elaborades per la Comissió Estatal per al Patrimoni Natural i la Biodiversitat, i que han estat objecte de seguiment i avaluació per la Comissió Europea i en cap cas es permet la comercialització dels exemplars extrets del medi natural.    

 

El Cos d’Agents Rurals duu a terme inspeccions pel control de l’activitat de captura tant legal com furtiva d’ocells fringíl·lids així com del tràfic i comerç il·legal d’aquestes aus. Les darreres actuacions han permès que el passat 11 de setembre s’intervingués un total de 80 ocells fringíl·lids a un individu de Badia del Vallès que pretenia comercialitzar aquestes aus en diferents mercats il·legals de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquests ocells es comercialitzen il·legalment entre 15€ i 30 € l’exemplar.    

 

Es dóna el cas que l’any passat, en un operatiu conjunt semblant, ja es varen intervenir un total de 27 exemplars d’ocells que es comercialitzaven il·legalment en aquesta plaça de Badalona.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar