Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS DANYS DEL SENGLARS ALS CONREUS AUGMENTEN AMB L’ONADA DE CALOREls danys del senglars als conreus  augmenten amb l’onada de calor

15/07/2015
Unió de Pagesos demana que es facin les actuacions necessàries per aturar-los, com aguaits de nit

L’onada de calor està produint danys als conreus per la proliferació de senglars que van a veure a les zones regades. El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat que s’estan produint molts danys causats per aquests animals a les zones d’avellaner amb reg de suport i a les zones d’horta del Camp de Tarragona. Els problemes més greus s’han registrat, especialment, a la zona de la Vall del Francolí.  

 

Segons el sindicat agrari, les actuacions més efectives per evitar-ho són els aguaits nocturns que requereixen autorització del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura.  

 

Des de l’1 de juny fins el 5 de setembre, es poden fer caceres de porc senglar, en les modalitats de batuda, aguait diürn i foragitar amb gossos, i només cal la comunicació dels titulars de les àrees privades de caça al Departament d’Agricultura. Tanmateix, aquestes modalitats de cacera durant el dia, segons el propi col·lectiu de caçadors, no són efectives ja que degut a la calor els senglars s’amaguen durant el dia.   El sindicat demana que els titulars de les àrees privades de caça on hi ha danys atenguin les peticions dels pagesos afectats i duguin a terme les actuacions necessàries per aturar els danys i, si sol·liciten aguaits nocturns, els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya resolguin amb celeritat les peticions.  

 

Unió de Pagesos ha demanat reiterades vegades, el 2014 i aquest any, als Serveis Territorials del departament d’Agricultura de Tarragona que es facin censos de senglar en les zones afectades per danys, amb l’objectiu que es prenguessin les mesures necessàries per prevenir danys als cultius i es declarés l’emergència cinegètica, d’acord amb la Resolució AAM/1105/2014, de 9 de maig,en les zones en que se superessin els llindars establerts.  

 

Segons els pagesos, els principals danys es produeixen a les infraestructures de reg i als arbres amb trencament de branques, especialment a les plantacions joves. També es produeixen danys a les varietats primerenques i varietats d’avellana més grossa.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar