Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGRICULTURA INCREMENTA EL NIVELL 3 DEL PLA ALFA FINS A UN TOTAL DE 48 MUNICIPISAgricultura incrementa el nivell 3 del PLA ALFA fins a un total de 48 municipis

07/07/2015
Es manté el control de l´accés a peu al Parc Natural Muntanya de Montserrat

Davant l’augment de risc d´incendi, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, ha decidit ampliar el nivell 3 del Pla Alfa de 29 fins a 48 municipis, donat l’augment generalitzat de la temperatura, l’alt índex de sequera  i la disminució de la humitat relativa.  

 

El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.   Els municipis  que des de les 14.00 hores d’avui es veuen  afectats per l’activació del  Nivell 3 són els següents:  

 

Catalunya Central Anoia: Rubió, Òdena, Jorba, Copons, Argençola, Vilanova del Camí, Pobla de Claramunt, S Martí de Tous, Sta Margarida de Montbui. Moianès: Calders   Barcelona Vallès Occidental: Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola   Tarragona Alt Camp: Pont d’Armentera, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, Alcover. Baix Camp: Albiol, Selva del Camp. Conca de Barberà: Llorac, Vallfogona Riucorb, Passanant i Belltall, Savallà Comtat, Blancafort, Espluga Francolí, Senan, Barberà de la Conca, Vimbodí Poblet, Vallclara, Montblanc, Vilanova de Prades. Priorat: Ulldemolins, Margalef, Bisbal de Falset.   Lleida Segarra: Montoliu de Segarra. Segrià: Granja d’Escarp Garrigues: Espluga Calba, Vinaixa, Fulleda, Vilosell, Juncosa, Pobla de Cervoles, Bellaguarda. Urgell: Guimerà, Vallbona de les Monges, Omells de na Gaià.  

 

Es manté el control de l’accés a peu de persones i vehicles al Parc Natural de la  Muntanya de Montserrat  i al funicular de Sant Joan i la Santa Cova. Tanmateix, els accessos al monestir de Montserrat per carretera, cremallera i aeri no es veuen afectats.   Ens aquests municipis s’han suspès totes les  autoritzacions  d’activitats que poden generar perill d’incendi  forestal. Pel que fa als treball  de  sega de cereal,  les maquines que treballin a aquest municipis ha de comunicar  l’inici de l’activitat i la seva situació al Cos d’ Agents Rurals i cal que  disposin de mitjans d’extinció d’incendis addicionals    

 

EL Pla Alfa  

El Pla Alfa i el nivell d’actuació corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.  

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d’accessos als massissos forestals  afectats i zones predeterminades  

 A aquestes zones el Cos d’Agents Rurals  porta a temes següents actuacions:   

-     Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.

-     Control d’activitats de risc, identificació de les persones que en realitzin i verificació d’autoritzacions.

-     Control de llocs predeterminats d’especial risc.

-     Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

-     Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

-     Establiment d’un comitè de crisis a la seu de la unitat operativa.  

 

Consells i recomanacions:  

 

Els 90% dels incendis forestals  s’originen  com a conseqüència de l’activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per tal de minimitzar el perill d’incendi  des del Departament d’Agricultura aconsellem:  

Evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació Evitar la circulació de vehicles a motor i l’ús de maquinaria por de zones  forestals en la franja horària  compresa entre les 13  i les 18  hores.

No utilitzar bufadors,  serres radials  o altres eines que puguin general guspires o  sobreescalfaments.

En cas de detectar una columna de fum prop del bosc  o qualsevol conducta que pugui comportar perill d’incendi forestal  comunicar-ho de forma immediata al 112

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar