Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CONCEDEIXEN 57 PERMISOS AQUEST ESTIU PER ABATRE CONILLS EN CINC COMARQUESConcedeixen 57 permisos aquest estiu per abatre conills en cinc comarques

14/09/2013
Per evitar que la proliferació d’aquesta espècie ocasioni danys en cultius. Els caçadors creuen que persisteix la superpoblació tot i haver-ne eliminat milers

El departament d’Agricultura ha concedit al llarg de l’estiu un total de 57 permisos especials per abatre conills en zones on la proliferació d’aquesta espècie ocasiona danys a l’agricultura. Aquest ha sigut el primer any en què les societats de caçadors han pogut caçar-los durant tot el mes de juliol i agost amb una única autorització. La Federació de Caça de Lleida va fer ahir una valoració positiva d’aquesta mesura, tot i que va puntualitzar que la superpoblació persisteix malgrat haver abatut milers d’exemplars en els últims mesos.
La majoria dels permisos van ser sol·licitats per caçadors del Segrià,on es van atorgar 22 autoritzacions especials. El segueix l’Urgell, amb 13 permisos, mentre que es van concedir vuit per abatre conills al Pla d’Urgell i vuit més a la Noguera. A les Garrigues hi va haver sis autoritzacions especials, segons la conselleria.
El president de la Federació de Lleida, JaumeTeixidó, va destacar que la ràpida reproducció dels conills s’ha vist afavorida aquest estiu per un clima favorable, i que la presència de malalties com la mixomatosi no ha arribat a delmar-los. Encara que valoren que els tràmits s’hagin simplificat, l’entitat planteja poder caçar-ne només amb una notificació prèvia.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar