Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

RESTRICCIÓ D´ACCESSOS ALS BOSCOS DE LA NOGUERA OESTRestricció d´accessos als boscos de la Noguera Oest

Restricció d´accessos als boscos de la Noguera Oest

19/06/2015
La mesura ja és efectiva des d’avui i fins el dia 25 coincidint amb la revetlla de Sant Joan i pretén evitar incendis forestals

Està previst que es repeteixin els tancaments quan el risc sigui important    

 

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha instal·lat barreres franquejables en tots els accessos als boscos de la seva propietat de la zona de Boix i Tragó, a l’entorn de l’embassament de Santa Anna, als termes municipals d’Os de Balaguer i Ivars de Noguera. L’objectiu és evitar l’entrada de vehicles a motor en períodes crítics o de risc extrem d’incendi forestal.    

 

Aquestes barreres romandran tancades amb clau entre els dies 19 i 25 de juny, per a evitar riscos de concentracions humanes a l’entorn de la festivitat de Sant Joan. Es preveu que es repeteixin els tancaments sempre que hi hagi un risc d’incendi forestal important. El Cos d’Agents Rurals, coordinat amb els Mossos d’Esquadra, vetllaran pel compliment efectiu d’aquest tancament.    

 

La resta de l’any seran barreres franquejables. És a dir que les persones que vulguin dur a terme activitats autoritzades, com la pesca, la caça o el turisme, podran obrir-les i passar-hi amb els seus vehicles.    

 

La zona tancada és una àmplia zona forestal, despoblada, expropiada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre durant la construcció de la presa de Santa Anna. Forma part de l’Espai d’Interès Natural dels Vessants de la Noguera Ribagorçana.  

 

Amb aquesta mesura es pretén preservar aquests boscos dels riscos que comporta l’accés motoritzat en l’època d’alt risc d’incendis forestals, i també les concentracions nocturnes d’aficionats a les festes rave que s’han produït en aquest espai. La instal·lació de generadors elèctrics per als equips de so, l’estacionament de vehicles amb catalitzador sobre zones de vegetació seca i el llançament de burilles enceses són activitats amb risc d’incendi forestal que van lligades a aquesta mena de concentracions, les quals, a més, incompleixen les normatives d’espectacles i de protecció civil.  

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar