Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

REUNIÓ AMB SOCIETATS DE CAÇADORS I CAPS DE COLLA DE LA CAÇA DEL SENGLAR DEL CAMP DE TARRAGONAReunió amb Societats de Caçadors i caps de colla de la caça del senglar del Camp de Tarragona

Reunió amb Societats de Caçadors i caps de colla de la caça del senglar del Camp de Tarragona

Reunió amb Societats de Caçadors i caps de colla de la caça del senglar del Camp de Tarragona

18/06/2015

El passat dia 16 de juny va tenir lloc una reunió al Saló d’Actes del Col·legi d’Advocats de Tarragona per tractar temes sobre les batudes del porc senglar, la seguretat  i tancament de camins a qui li pugui interessar.

 

L’Acte el va presidir Josep Mª Porta acompanyat pels membres de la junta Directiva de la Territorial. La xerrada va ser conjunta amb els Agents del Cos Rural intervenint el Cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals Sr. Cándido Rincón al que acompanyaven els caps de Comarca del Camp de Tarragona.

 

Els temes tractats van ser:

 

1.- BATUDES DE SENGLAR: TANCAMENT DE CAMINS.-

2.- ASSEGURANCES DELS CACÇADORS I RESPONSABILITAT CIVIL DE LES SOCIETATS.-

3.- CALENDARI DE CACERES (BATUDES) PER LA TEMPORADA 2O15/16

 

Les ponències va anar a càrrec dels senyors Cándido Rincón, Josep Mª Porta, Miquel Diaz i Joaquim Vidal.

 

El Sr Rincón va fer una amplia exposició de la problemàtica del tancament de camins de propietat Municipal i totes les possibles solucions davant la legislació actual.

 

El Sr. Josep Mª Porta va presentarà tota la documentació necessària per dur a terme la petició als Ajuntaments i  ho va demostrar amb exemples efectuats a la província. El tema importantíssim  de les assegurances , les cobertures necessàries d’acord amb el Projecte de Llei del Govern de L’Estat per equiparar les indemnitzacions per accidents a la resta de països europeus. També les possibles maneres de comunicar a l’administració les batudes.

 

El Sr Miquel Diaz Assessor Jurídicde la Territorial va exposar la casuística en temesjudicials refermant-se en la necessitat de justificar davant els jutjats la comunicació de les batudes del porc senglar. Es imprescindible presentar el calendari a l’Administració atès que d’acord amb la Disposició  Addicional sobre accidents de caça amb animals , els Jutjats requereixen justificar si el dia de l’accident s’ha fet batuda o no s’ha fet.

 

El Sr Joaquim Vidal es va esforçar en demanar seguretat i molta prudència en les batudes i esperes nocturnes. En 20 anys s’ha quintuplicat l’ús de rifles .Va posar com exemple la noticia aparaguda en premsa el mateix dia,  de la mort de dos caçadors en Andalusia amb diferencia de 24 h i mostrant unes diapositives molt eloqüents. També va aprofitar per comunicar el proper curs de Captura en viu de Predadors que es farà per la tardor animant als assistents a inscriu-se.

 

En el  torn obert de paraules les assistents van poder fer tot tipus de preguntes i qüestions quedant les cosses aclarides. El sentiment general dels Presidents i Caps de colla es el malestar que presenten amb la seva actitud alguns usuaris del bosc ,que coincidint amb les batudes mostren rebuig per l’actuació dels caçadors i cap respecte al servei que fan controlant la població de senglars.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar