Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAMBRILS POSA EN EL PUNT DE MIRA ELS SENGLARS, CONILLS I TUDONSCambrils posa en el punt de mira els senglars, conills i tudons

13/09/2013
La Generalitat ha concedit un permís de caça per tal de controlar-ne la població i evitar els danys a l'horta

La societat la Caçadora de Cambrils ha rebut el permís especial, sol·licitat a la Generalitat, per tal de posar fi a l'augment poblacional de diverses espècies que malmeten l'agricultura. Des del 3 de setembre i fins l'últim dia de mes, els caçadors intervindran en diferents parcel·les de Cambrils, Vinyols i els Arcs i Montbrió, per reduir el nombre de senglars, conills i tudons.

La societat de caçadors havia sol·licitat aquest permís especial pels danys que aquests animals estaven produint a conreus d’horta i, en menor mesura, avellaners. I és que, com en altres anys, els caçadors apunten que aquestes espècies s'adapten ràpid als canvis d'hàbitat i, fins i tot, a les persones. 

D'acord amb l'autorització rebuda, els caçadors poden caçar en determinades parcel·les i en condicions estrictes en cada cas. En concret, el permís per caçar senglars és amb arma de foc i modalitat d'espera; els tudons es podran avatre amb arma de foc i modalitat des de punts fixos, i els conills amb arma de foc i, si s'escau, l’ús de fura en modalitat en mà. 

Per tal d'evitar qualsevol mena d'incident, la Policia Local ha informat als veïns més propers a les àrees de caça, com es fa habitualment.

Tal i com destacava l'Agència Catalana de Notícies, el passat juliol, la superpoblació de conills de bosc continua sent un malson per als pagesos de l'Alt Camp, el Tarragonès, Baix Penedès i meitat sud de Lleida. Són les àrees amb major densitat d'aquests rosegadors. En el conjunt de Catalunya es cacen 200.000 conills per temporada. Els caçadors no donen a l'abast, mentre els pagesos han de seguir posant protectors als conreus per evitar danys.

Ambdós col·lectius exigeixen a l'administració que posi fi a una problemàtica que s'arrossega des de fa una dècada. En la seva opinió, un decret de plagues podria ser la solució. Per a Agricultura però, amb la llei actual, encara hi ha marge de maniobra.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar