Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VILADECANS SECUNDA LES QUEIXES AGRÍCOLES DEL BAIXViladecans secunda les queixes agrícoles del Baix

17/05/2015
L’alcalde reclama que s’unifiquin sota un únic comandament les competències del delta. Els pagesos diuen que fins i tot els cabirols baixen des del Garraf a menjar-se els cultius

L'Ajuntament de Viladecans va aprofitar ahir la celebració de la 45a edició de la Fira de Sant Isidre per proposar un remei a les queixes creixents que expressen els agricultors del Baix Llobregat per les pèrdues que ocasionen en els seus cultius especialment cinc plagues: tudons, senglars, conills, cotorres i ànecs de coll verd. Reunir sota una única direcció administrativa la gestió de tot el delta del Llobregat i acabar, per tant, amb l’actual dispersió de competències, que impedeix, segons els pagesos, treure tot el partit possible a aquesta terra tan fèrtil situada estratègicament a les portes de Mercabarna. Aquesta és la solució que va posar ahir sobre la taula l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.


Els agricultors asseguren que perden algunes nits les collites senceres d’alguns camps, tal com van explicar alguns dels afectats l’11 de maig passat a EL PERIÓDICO. La Generalitat, de moment, ha declarat l’emergència cinegètica a la zona, cosa que implica que es podran organitzar batudes de caça a la recerca dels exemplars de les espècies perjudicials. Es tracta d’animals anys enrere inimaginables en el delta, com els senglars i els tudons. Els propietaris d’algunes finques creuen que és urgent actuar, perquè fins i tot ja han vist els primers cabirols baixar des dels vessants del Garraf a la recerca de brots verds al Baix Llobregat.


Segons Ruiz, una part del problema és que el delta del Llobregat encara es concep com un espai natural per a gaudi dels ciutadans de Barcelona, quan en realitat «és molt més que un paisatge, és sobretot un espai amb un potencial econòmic enorme, és un terreny agrícola de gran qualitat». Per als agricultors, la pèrdua de collites per culpa de les plagues ha de ser vista com si una part de la producció d’una àrea industrial s’espatllés per culpa de talls en el subministrament elèctric. L’escàndol seria majúscul. L’alcalde de Viladecans afirma que la comparació és un encert i que per això és urgent posar fi a la dispersió de competències.


CARLES COLS
VILADECANS

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar