Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CAÇA DE L’ISARD AL CADÍ ES REFÀ AMB MÉS DEMANDA DESPRÉS DEL PESTIVIRUSLa caça de l’isard al Cadí es refà amb més demanda després del pestivirus

12/05/2015
L’última subhasta d’exemplars evidencia que la població s’ha recuperat els últims anys

L’any 2011 el Consell Comarcal de la Cerdanya va reprendre les subhastes d’isards per a caça després dels sis anys de restriccions pel pestivirus. Aquell any, però, dels deu exemplars posats en subhasta, el Consell tan sols en va poder adjudicar dos per falta de concurrents. L’any següent, la subhasta va oferir 58 caps i tan sols se’n van assignar 15, dels quals tan sols sis van ser dins la categoria de trofeu. Aquest any, en canvi, la subhasta ha permès constatar als responsables del Consell i als gestors de la fauna que la caça de l’isard es recupera per fi amb l’arribada de cada vegada més demanda.

En la subhasta feta recentment per als nous permisos, el Consell ha ofert quatre exemplars de categoria selectiu propietari de la reserva Cerdanya-Alt Urgell i n’ha adjudicat tres. Igualment, ha ofert i adjudicat dos isards de la categoria trofeu propietari. D’altra banda, de la reserva del Cadí ha ofert 30 exemplars de selectiu propietari, dels quals n’ha adjudicat 19, i n’ha ofert 13 de trofeu propietari, dels quals n’ha assignat quatre. Aquestes adjudicacions denoten que, tot i que la crisi encara frena molts caçadors, les reserves de la Cerdanya i la subhasta que fa el Consell Comarcal tenen cada vegada més acceptació entre els aficionats. Els exemplars assignats suposen una recaptació inicial de més de 24.000 euros, ja que el preu de sortida dels animals ha estat de 600 euros els de la categoria selectiu i de 1.800 el de la categoria trofeu. Alguns exemplars s’han arribat a pagar a 2.250 euros. Ara, però, caldrà sumar a aquestes quantitats els complements per la categoria que es comprovi que té l’animal una vegada caçat. Això pot fer pujar a més de 3.000 euros el preu final pagat per algun dels millors animals abatuts. Els diners es repartiran ara entre els ajuntaments de la comarca que formen part de les reserves de caça.

Responsables del departament de Territori a la comarca han apuntat que, efectivament, l’alça que mostra la demanda de caça de l’isard a la vall es correspon amb la bona salut que mostra també la població d’isard a les reserves de la Cerdanya i el Cadí. En aquesta línia, aquests responsables de Medi Ambient han remarcat que la població d’isards s’ha estabilitzat en una bona salut després dels anys del pestivirus. De fet, la subhasta de permisos de caça d’isards de la Cerdanya és la que desperta més interès de les que porta a terme el Consell Comarcal cerdà, que també fa les del Berguedà, Alt Urgell i Solsonès. El Consell també realitzarà aquest any la subhasta dels permisos del 2015, ja que aquesta última ha correspost a la dels permisos del 2014, que s’ha endarrerit pel canvi en la direcció de la reserva.

MIQUEL SPA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar