Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FALCONERIA

AENA CONTRACTA PER UN ANY UN SERVEI DE FALCONERIA PER A L’AEROPORT DE GIRONAAena contracta per un any un servei de falconeria per a l’aeroport de Girona

Una fotografia d’arxiu de les instal·lacions exteriors de l’aeroport de Girona-Costa Brava. Marc Martí

28/04/2015
D’aquesta manera, s’intentarà combatre l’augment de gavines que s’ha detectat darrerament a les pistes de Vilobí

Aena ha adjudicat un servei de falconeria permanent per a l'aeroport de Girona-Costa Brava. La durada del contracte és d'un any, amb possibilitat de pròrroga, amb l'objectiu d'identificar i controlar les aus que es concentren a les pistes de Vilobí d'Onyar. De fet, Aena va prendre la decisió d'ampliar aquest servei fa uns mesos, perquè va detectar un augment de gavines a les instal·lacions exteriors de l'aeròdrom gironí. D'aquesta manera, amb el servei de falconeria permanent s'intentarà combatre la presència de gavines, que la temporada d'estiu de l'any passat va causar un incident amb un avió. Pel que fa a aquest contracte, Aena ha adjudicat el servei per 25.085 euros a l'empresa Soma SL, que va ser qui va presentar l'oferta més econòmica amb una rebaixa del 16,38% respecte al preu de sortida de licitació.


Segons el plec de prescripcions tècniques del contracte, la presència d'aquesta empresa a l'aeroport de Girona dependrà del moment de la temporada. Així, del juny a l'agost, durant la temporada alta d'estiu, el servei de falconeria farà una actuació diària. A l'abril, el maig, el setembre i l'octubre, durant la temporada baixa d'estiu, el servei consistirà en quatre actuacions per setmana. Finalment, el gener, el febrer, el març, el novembre i el desembre, durant la temporada d'hivern, el servei de falconeria només farà una actuació per setmana. De fet, el contracte determina que «el principi bàsic del servei de control de la fauna és la qualitat en relació amb la seguretat del trànsit aeri». La raó és que el juliol de l'any passat, un avió de la companyia Transavia va impactar contra un grup d'un centenar de gavines quan estava aterrant a les pistes de Vilobí.


Incident amb desperfectes


Aquest incident a l'aeroport de Girona va suposar desperfectes per a l'aeronau de Transavia. També les pistes de l'aeròdrom gironí van quedar brutes, amb restes d'ocells. Això va provocar que al cap d'uns dies, quan hi havia una nova presència de gavines a les pistes, els Bombers de l'aeroport es dediquessin a emetre ràfegues de llum i sirenes per fer fora les aus. Una situació que durant els propers mesos no s'hauria de repetir a l'aeroport de Girona, perquè amb el servei de falconeria permanent es preveu que les gavines estiguin controlades.


PAU ESPARCH

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar