Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS PAREN LES BATUDES AMB AGENTS RURALS AL NO TENIR ASSEGURANÇAEls caçadors paren les batudes amb agents rurals al no tenir assegurança

21/04/2015
Descarten participar-hi al no figurar entre els supòsits amb cobertura. La llei prohibeix ara caçar des d’un vehicle en marxa, cosa prevista en aquestes caceres

Els caçadors no participaran per ara en els grups de voluntaris que estava previst que formessin juntament amb agents rurals i amb agricultors per acabar amb la sobrepoblació de senglars i conills per evitar que perjudiquin els cultius. El motiu és que aquestes batudes, dissenyades per actuar entre els tres grups i a la nit, no figuren entre els supòsits coberts per l’assegurança general que s’aplica al col·lectiu de caçadors. Segons fonts coneixedores d’aquesta situació, els caçadors van tramitar una consulta als serveis jurídics dels caçadors i van concloure que les caceres de voluntaris no tindrien cobertura en l’assegurança general que cobreix la seua activitat, per la qual cosa descarten participar-hi, almenys si no es resol aquest buit legal. Van afegir que la llei prohibeix ara caçar des d’un vehicle en marxa, una cosa que estimen que es podria modificar introduint excepcions com les caceres de grups d’intervenció voluntària. La mateixa llei contempla la previsió d’actuar per pal·liar els danys que la sobrepoblació d’animals poden fer en zones agrícoles, de forma que es podria projectar una excepció a la prohibició de caça en vehicle, van assenyalar les mateixes fonts.


Aquests grups han començat a funcionar en les últimes setmanes de manera experimental a tall del que alguns han batejat com a sometents, encara que amb diferències. D’ara endavant, tanmateix, podrien continuar funcionant únicament amb la col·laboració entre agents rurals i agricultors afectats.


Els anomenats grups d’intervenció cinegètica havien de comptar amb caçadors voluntaris prèviament seleccionats pels agents rurals i amb una formació posterior, la participació dels quals s’hauria activat sols a petició dels agents amb l’objectiu d’acabar amb la proliferació d’animals.


Queixes per danys als cultius al Pla d’Urgell i les Garrigues


Agricultors deTorregrossa i Juneda van mostrar ahir la seua indignació per falta de celeritat per autoritzar permisos que permetin regular la proliferació de fauna salvatge mitjançant caceres. Des de fa una setmana estan patint els efectes de la proliferació d’aquests animals, que haurien arrasat més de 20 hectàrees de panís. Els agricultors estaven pendents d’un permís per ahir.


GINA RAYMAT

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar