Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA RECUPERACIÓ DEL BOSC PER LES PLUGES ASSEGURA UNA BONA CAMPANYA DE CAÇALa recuperació del bosc per les pluges assegura una bona campanya de caça

06/09/2013
Després de tres anys amb una pronunciada sequera, els caçadors afronten amb optimisme la nova temporada de caça

Els caçadors de lesTerres de l’Ebre afronten amb optimisme la nova temporada de caça. Després de tres anys de sequera molt pronunciada als boscos, les precipitacions a l’hivern i primavera han permès recuperar en bona mesura la vegetació, i la fauna salvatge, per tant, ha trobat menjar en abundància.
Només fa un any, el president de la Federació de Caça de l’Ebre, Manuel Royo, advertia que perdius i mascles vells de cabra salvatge es morien de set. «Enguany la climatologia ha canviat, ha plogut i això ha afavorit la reproducció i cria dels animals», apuntava ahir al Diari.
La temporada s’inicià el passat de setmana amb la caça del senglar, una població a l’alça els últims anys i que els caçadors ebrencs han comprovat que arran de la sequera s’ha allunyat de les parts altes de les muntanyes i s’ha aproximat a les vores del riu Ebre, on troba aliment i aigua amb més facilitat.
Enguany, a més, l’episodi de crescuda de l’Ebre durant el primer semestre, ha apartat aquests senglars de la vora mateix del riu i els ha conduït fins a les finques agrícoles situades a continuació. «Aquest fenomen ha provocat danys en algunes finques, sobretot de fruita dolça».
Royo recorda que fora de temporada s’han realitzat nombroses batudes extraordinàries per controlar la població de senglars i afirma que l’actuació dels caçadors en aquesta nova temporada és imprescindible per evitar danys majors sobre els camps de conreu.
A partir del 13 d’octubre s’obrirà la temporada per a la resta de captures, perdius, conills, cabra salvatge i aus aquàtiques, entre d’altres.

Els efectes de la crisi
Tot i les bones perspectives, la federació ebrenca lamenta que els efectes de la crisi econòmica continuen incidint en el sector,amb menys sortides i menys adquisició del material necessari.
A les Terres de l’Ebre són prop de 7.000 els caçadors federats.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar