Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SIS DE CADA DEU ACCIDENTS DE TRÀNSIT AL PIRINEU SÓN CAUSATS PER ANIMALSSis de cada deu accidents de trànsit al Pirineu són causats per animals

16/04/2015
Percentatge superior al del conjunt de la província, del 40%, i al de Catalunya. Baixen un 6% els delictes registrats a Tremp, encara que pugen els robatoris en cases

Els accidents de trànsit provocats per animals s’han disparat a les zones rurals, però tenen especial incidència a les carreteres del Pirineu, on suposen sis de cada deu sinistres. És un veritable “problema del món rural”, va afirmar ahir l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, al final de la reunió de la junta local de seguretat celebrada a la capital del Jussà.


Aquesta xifra situa aquest tipus de sinistralitat per sobre de la del conjunt de la província de Lleida, on el percentatge de sinistres causats per fauna és del 40%, i de Catalunya. A les comarques del pla són un de cada quatre casos (25%).


La reunió va ser presidida pel director general dels Mossos d’Esquadra,Albert Batlle, que es va mostrar contrari a incrementar el límit màxim de velocitat a la carretera, segons va relatar l’alcalde de Tremp. En el conjunt de la xarxa viària els accidents amb animals implicats s’han disparat en els últims quatre anys, especialment els causats per senglars.


Segons la policia autonòmica, fins al 2010 les comarques del pla de Lleida registraven al voltant de 150 sinistres provocats per aquests animals, mentre que l’any passat van ascendir fins als 286 sinistres.


D'altra banda, Batlle va posar en relleu el descens del nombre de delictes registrats aTremp durant l’any passat.


En concret, va explicar que han baixat un 6% a la localitat. Aquesta xifra compta amb l’excepció dels robatoris comesos en domicilis, que han registrat un repunt.


Segons l’alcalde, durant l’any passat es van comptabilitzar fins a 14 robatoris en domicilis, dels quals només un va ser violent. En la majoria dels casos es van sostreure joies i diners en efectiu.


La nova llei en responsabilitza el conductor


La nova llei de Seguretat Viària aprovada pel Congrés al març preveu que en un accident provocat per l’atropellament d’un animal de caça “serà responsable dels danys a persones o béns el conductor” si bé no se li podrà reclamar el valor dels animals atropellats.


Fins ara la llei en responsabilitzava els titulars de vedats. Ara seran responsables d’un 1 al 5% dels casos.


Agricultura facilita vigilàncies nocturnes per l’excés de senglars


La conselleria d’Agricultura ha facilitat vigilàncies nocturnes en 180 àrees a Catalunya per combatre la sobrepoblació de senglars, de la qual s’estima que hi ha actualment uns 60.000 exemplars.


Així ho va explicar ahir el conseller, Josep Maria Pelegrí, en una compareixença per donar compte de les actuacions del departament per solucionar la proliferació d’aquests animals. També s’ha ampliat el període de caça al màxim i s’ha facilitat la tramitació de batudes.


S’ha de recordar que es preparen també grups especials d’intervenció formats per agents rurals, caçadors i agricultors amb finques afectades per la sobrepoblació, que fa malbé greument els cultius.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar