Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ACUSEN EL BARQUER D’HOMICIDI IMPRUDENT PEL CAÇADOR DESAPAREGUT A CANELLESAcusen el barquer d’homicidi imprudent pel caçador desaparegut a Canelles

11/04/2015
Un informe de la Guàrdia Civil conclou que l’amo de la barca portava més càrrega de la permesa i va vulnerar múltiples normes. Un mes i mig després del naufragi continua la recerca de l’home

La Guàrdia Civil ha imputat l’amo de la barca que va naufragar el passat mes de febrer al pantà de Canelles com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent del caçador de 65 anys que va caure a l’aigua i segueix desaparegut gairebé dos mesos després. L’imputat té 47 anys i és de la província de Barcelona. La Guàrdia Civil considera que la conducta negligent de l’amo de la barca va ser la causant de l’accident. El sinistre es va registrar el passat 21 de febrer durant una cacera de senglars a la zona de l’Illa, al pantà de Canelles, en la qual van participar 72 caçadors. Aquests van ser traslladats amb barca per accedir als diferents llocs assignats per a la caça.


La investigació de la Guàrdia Civil ha determinat que l’embarcació utilitzada estava homologada per transportar un màxim de quatre passatgers, però en el moment de l’accident en portava sis. Així, superava el pes permès en més del 50%, ja que també estava llastada per un senglar abatut d’uns 40 quilos de pes que estava lligat a la part posterior. La Guàrdia Civil assegura que el propietari i conductor de l’embarcació tampoc no comptava amb la titulació necessària per al seu maneig i que l’assegurança que tenia contractada no tenia inclosa la garantia d’accidents dels ocupants. A la barca tampoc no hi havia cap element de salvament (flotadors i armilles).


De fet, el permís de navegació que li havia estat concedit era per a ús i activitat particular, però cada un dels caçadors havia abonat a l’amo cinc euros pel transport, per la qual cosa la Guàrdia Civil entén que prestava un servei públic encobert. Les males condicions a la zona a causa del vent van generar un onatge de trenta centímetres d’alçària i les irregularitats de l’embarcació van provocar, segons la Guàrdia Civil, que la barca s’omplís d’aigua i després bolqués. Tots els ocupants van caure a l’aigua, la temperatura de la qual rondava els vuit graus. Cinc es van agafar a l’embarcació fins que van ser rescatats al no disposar de flotadors o armilles que els poguessin mantenir a la superfície sense esforç. Però un, de 64 anys i veí de Barcelona, no va poder mantenir-se a la superfície i va desaparèixer a l’embassament. Les tasques de recerca continuen, mentre que la Guàrdia Civil ha imputat l’amo de la barca per homicidi imprudent en una causa que instrueix el jutjat de Barbastre. Aquesta imputació per homicidi comporta que al desaparegut se’l dóna per mort.


LES IRREGULARITATS


Excés de passatgers
La investigació de la Guàrdia Civil ha determinat que l’embarcació utilitzada estava homologada per a una capacitat de quatre passatgers i en portava sis.


Sobrecàrrega
L’embarcació superava en més del 50% la càrrega màxima autoritzada i estava llastada per un senglar mort de 40 quilos que arrossegava per l’aigua.


Sense assegurança ni llicència
El propietari i conductor de l’embarcació tampoc no comptava amb la titulació necessària per al seu maneig, ni tampoc l’assegurança de la barca incloïa la garantia d’accidents dels seus ocupants.


Servei de pagament
La barca només tenia llicència per a activitat particular, encara que cada caçador va abonar cinc euros pel seu ús.


Sense seguretat
A l’embarcació no hi havia cap element de seguretat, com flotadors o armilles salvavides.


Recerca
Des de fa gairebé dos mesos els bombers de la Generalitat, els bombers d’Osca, la Guàrdia Civil d’Osca, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals continuen amb la recerca del desaparegut.


M.A.M.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar