Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CARDENAL VEU PERILLAR LA CAPITALITAT I PRESTIGI ESPORTIU DE BARCELONACardenal veu perillar la capitalitat i prestigi esportiu de Barcelona

25/03/2015
El president del CSD denuncia la politització de clubs i federacions catalans

Barcelona és la segona capital mundial de l’esport darrere de Londres, que encara manté la inèrcia dels últims Jocs Olímpics. Així ho assenyalen els principals indicadors sobre la pràctica esportiva ciutadana, l’acollida dels grans esdeveniments esportius, la voluntat política i capacitat logística de les administracions locals i la valoració d’esportistes, federacions i organitzadors. És una dada de la qual presumeix l’Ajuntament, que sota mandats de diferent signe ha sabut renovar la il·lusió de la cita olímpica del 1992, i que enorgulleix els mateixos ciutadans. Un llegat i una font de riquesa que ahir va posar en dubte el president del Consell Superior d’Esports (CSD), Miguel Cardenal, per qui la politització que s’està fent de l’esport a Catalunya posa en risc aquest model d’èxit.


“Demano des de la humilitat que es deixi d’utilitzar políticament l’esport; sempre ha estat un espai aliè a la lluita política i pels seus propis valors està per unir per sobre de qualsevol diferència. Fer-ho pot ser molt perillós”, va clamar ahir Cardenal a les instal·lacions del Club Atlètic Barceloneta. El president del CSD va venir a Barcelona per respondre a la campanya de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que va culminar dijous passat amb una acte multitudinari en el qual els presidents de les 69 federacions catalanes i els dels principals clubs, com Barça i Espanyol, van mostrar una targeta vermella a les polítiques del Govern en matèria esportiva.

“El COI prohibeix qualsevol manifestació d’aquesta naturalesa a l’esport i una federació internacional acaba d’expedientar el Futbol Club Barcelona per exhibir una pancarta de contingut polític”, va assenyalar Cardenal en relació amb el missatge que va mostrar la Plataforma Pro Seleccions durant el Barça-Reial Madrid de dissabte en defensa de l’ “esport i Catalunya”. Per Cardenal, aquestes manifestacions, que va qualificar d’injustificades després de provar de desmuntar punt per punt l’al·legat de la UFEC, fan perillar la celebració de futurs grans esdeveniments esportius a Barcelona i Catalunya.


El president del CSD va voler anar fins i tot més enllà i va revelar com el president de la Federació Internacional de Natació (FINA) li va expressar el seu malestar perquè a la cerimònia d’inauguració del Mundial del 2013 a Barcelona les autoritats locals se saltessin el protocol –probablement la intervenció de Trias en català– o com durant la recepció de l’Ajuntament a la comissió avaluadora del Mundial d’Atletisme del 2019, finalment concedit a Doha, la regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, el va trucar personalment perquè fes de mitjancer un cop que el consistori va veure que als membres de la l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) els inquietava la situació política de Catalunya. “No és cap amenaça, simplement són fets constatables”, va considerar Cardenal, que va apel·lar al “sentit comú i la contrastada maduresa de la societat catalana”.


La UFEC es cola a l’acte del Consell


El president de la UFEC, Gerard Esteva, es va presentar a la compareixença en què Miguel Cardenal, president del CSD, responia davant els mitjans de la campanya impulsada per les federacions catalanes contra les polítiques legislatives i fiscals del Govern central en matèria esportiva. Cardenal es va mostrar sorprès i molest per la presència d’Esteva, que va replicar a les seves explicacions un cop va acabar l’acte.


RAMÓN ÁLVAREZ


Barcelona

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar