Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

BATUDES ESPECIALS A LLIÇÀ DE VALL PER EVITAR DANYS PROVOCATS PER SENGLARSBatudes especials a Lliçà de Vall per evitar danys provocats per senglars

23/03/2015
Els porcs salvatges han entrat en algunes cases i han provocat diversos accidents de trànsit

L’Ajuntament de Lliçà de Vall ha promogut dues batudes extraordinàries per caçar senglars al municipi, on s’havia detectat la presència d’aquests animals, que han provocat danys en finques particulars. També han provocat alguns accidents de trànsit sense conseqüències greus en punts com el carrer de les Argelagues o la carretera de Lliçà d’Amunt. El consistori calcula que hi ha una trentena de porcs salvatges establerts de forma estable al municipi.


Les dues batudes que s’han fet fins ara han permès abatre nou senglars (els mascles d’entre 50 i 70 quilos i les femelles d’entre 40 i 55) i van servir per reduir els danys en aquesta zona. Però també van fer que es desplacessin cap a altres zones del municipi. Ara, l’Ajuntament treballa amb els Agents Rurals per mirar quines mesures es poden aplicar per reduir encara més la població i reduir les molèsties que els porcs salvatges provoquen en altres espais com Can Farnés, el bosc i el torrent de la Cyasa, la colònia agrícola de Santa Maria del Vallès (Les Torres) i el bosc de Tetuan. Durant el dia acostumen a estar en zones boscoses però de nit baixen cap a zones més urbanes, on és més fàcil trobar menjar.


“Tenim una sobrepoblació de senglars que ens està donant problemes. Estan entrant en alguna casa”, admet la regidora de Medi Ambient, Núria Banegas. Amb tot, “quan es detecta que hi ha problemes o que els senglars poden ser un perill, s’actua. No ho fem per gust però si causen danys cal intervenir”. Això passa per l’organització de batudes amb gossos que es fan de forma controlada amb el suport dels Agents Rurals i de la Policia Local, que senyalitza Danys provocats per senglars en una casa de Lliçà de Vall i controla l’accés de vianants o ciclistes a les zones on es fan les caceres. “Cada vegada que s’ha fet una batuda la Policia Local ha estat al cas”, afegeix. A més, s’informa els veïns. Les caceres estan fetes per caçadors del poble amb el suport d’altres de fora.


Tot el terme de Lliçà de Vall és zona de seguretat i, per tant, la caça està prohibida tot l’any. Només es pot fer amb autorització dels Agents Rurals, que limiten on, quan i com es pot fer i qui té el permís. Sempre es donen a partir de danys provocats per aquests animals. Els municipis que són zona de seguretat sovint es converteixen en un refugi per als senglars que hi acaben causant danys.


Capturen 19 senglars en dos dies de cacera a l’Ametlla


Uns caçadors han mort 19 senglars en dos caps de setmana de batudes en diversos punts del municipi de l’Ametlla. Són fruit de l’autorització que va demanar l’Ajuntament als Agents Rurals després que es detectessin diversos danys en camps de conreu i jardins. El primer dia se’n van caçar 7 a la zona de Can Plantada i Can Plandolit. El segon, 12 entre Can Jaumira i Can Draper. Entre els senglars morts, hi ha diverses femelles prenyades. Una vintena de caçadors participen en les batudes amb gossos.


FP

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar