Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL FALCÓ PELEGRÍ TORNA AL CAMPANAR DE VILANOVA



El falcó pelegrí torna al campanar de Vilanova

El falcó pelegrí torna al campanar de Vilanova

14/03/2015

Sembla que el campanar de l’església de Sant Antoni Abat satisfaci les expectatives com a talaia de caça i de repòs de l’au rapinyaire més veloç del món, el falcó pelegrí. El matí d’aquest dimecres va ser observat un nou falcó pelegrí (Falco peregrinus) al campanar. Es tracta d’un exemplar diferent al que es va veure durant els anys 2010 i 2011, com ja va recollir el DIARI DE VILANOVA en la seva edició del 7 de març de l’any passat. En aquella ocasió era una femella immadura (de dos anys) i enguany es tracta d’una femella amb plomatge juvenil, nascuda per tant a l’any 2014 i que probablement va volar del seu niu el juny de l’any passat. La femella que es va veure l’any 2010 actualment tindria un plomatge d’adult, per tant, es pot inferir que són dos exemplars diferents a partir de l’edat deduïda pel seu plomatge.

 

El falcó va ser detectat a dos quarts d’onze del matí per part d’un veí del carrer Major que és doctor en Ciències Biològiques i membre de la junta  directiva de l’Institut Català d’Ornitologia, Vittorio Pedrocchi Rius. La rapinyaire estava aturada en una de les gàrgoles del campanar. Després va volar per sobre els terrats del carrer Major. A continuació va tornar al campanar i s’ha aturat en una de les cornises de la part superior. Allà hi tenia una presa morta que semblava un colom.  Va estar una estona menjant fins que va quedar ben tip, i es va arrecerar a l’ombra del campanar a descansar, amb el pap ben ple.

 

Més endavant, per la tarda, ja no hi era. L’exemplar semblava, segons Pedrocchi, una femella de la subespècie calidus. Això indicaria que és un ocell procedent del nord d’Europa, i que aquí a Catalunya ha vingut a passar l’hivern. També, donades les dates,11 de març, podria tractar-se d’un exemplar en pas migratori, que hagi hivernat aquí a prop o més al sud i que ara estigui tornant cap el nord d’Europa.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar