Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DIUMENGE ES FARÀ UNA BATUDA PER CONTROLAR LA PROLIFERACIÓ DE PORCS SENGLARS A RUBÍDiumenge es farà una batuda per controlar la proliferació de porcs senglars a Rubí

06/03/2015
El control cinegètic comportarà limitació d´accés de vianants a les zones afectades

Aquest diumenge, l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya han previst realitzar un control cinegètic de porcs senglars. Aquesta actuació tindrà lloc entre les 08h i les 18h entre els torrents de Tallafigueres i Mas Jornet, una zona molt propera als barris de La Perla, Can Serrafossà i els Avets i el Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) Rubí Sud.

 

Durant els darrers anys s’ha constatat un augment dels danys que aquests animals causen a les finques rústiques i als conreus del municipi, suposant també una amenaça per a les persones que viuen a les urbanitzacions. El passat mes d'agost, Rubitv.cat va comprovar els danys que comporten aquests animals a la històrica vinya de Cal Patillas (veure notícia). També se n'han pogut veure a altres punts del municipi (veure notícia). Amb l’objectiu de disminuir en gran mesura el nombre d’exemplars de porcs senglars, i tenint en compte que el novembre de 2001 el terme municipal de Rubí va ser declarat Zona de Seguretat, al llarg dels anys el Consistori ha sol·licitat a la Direcció General de Medi natural i Biodiversitat autorització per poder fer aguaits nocturns. Les darrers autoritzacions han estat presentades pels pagesos de la ciutat, davant les destrosses que aquests animals causen als camps de cereals i a les vinyes.

 

Tot i que aquestes actuacions han tingut bons resultats, la proliferació de porcs senglars ha anat augmentant considerablement. Tant és així que, en els darrers anys, s’han observat exemplars d’aquests animals en places públiques del casc urbà, augmentant així les queixes, les incidències i el risc envers la ciutadania. Aquests fets han estat constatats pels Agents Rurals, que en les seves inspeccions han pogut comprovar els danys reiterats que ocasionen aquests animals.

 

Per aquest motiu, i donat que aquestes accions han resultat insuficients, l’Ajuntament ha sol·licitat recentment a la Generalitat poder dur a terme batudes cinegètiques controlades durant un període de temps determinat. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha autoritzat excepcionalment la caça i la captura en viu d’aquesta espècie.

 

Per tal de garantir la seguretat de les persones es prohibirà el pas de vianants pels camins que envolten la zona on es durà a terme la batuda i durant l’activitat hi haurà personal autoritzat en cadascun dels punts necessaris per tal de facilitar possibles accessos que s’haguessin de fer en aquest indret.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar