Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGENTS RURALS ACTUEN DE NOU CONTRA LA CAPTURA IL·LEGAL D´OCELLS FRINGÍL·LIDS AL BAIX LLOBREGATAgents Rurals actuen de nou contra la captura il·legal d´ocells fringíl·lids al Baix Llobregat

Agents Rurals actuen de nou contra la captura il·legal d´ocells fringíl·lids al Baix Llobregat

Agents Rurals actuen de nou contra la captura il·legal d´ocells fringíl·lids al Baix Llobregat

26/02/2015

Efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van detectar aquest dissabte en una zona d’horts al municipi de Sant Feliu de Llobregat, situada als marges del riu Llobregat, una persona que tenia instal·lades tres trampes gàbia per capturar ocells. En aquesta zona, resulta molt difícil detectar aquests tipus d’arts de caça i també d’altres, ja que al llarg del curs del riu, al seu peu pas per la comarca del Baix Llobregat, hi ha una densitat molt elevada d’hortes.    

 

Cal destacar que el riu Llobregat és una zona molt abundant en fauna ornitològica i és per aquest motiu que els agents s’esforcen a eradicar possibles pràctiques de caça furtiva que afecten la fauna salvatge autòctona que habita aquest indret. Aquesta operació s’emmarca en un dels operatius habituals que els Agents Rurals duen a terme en zones d’horts per detectar la captura il·legal d’ocells fringíl·lids, pràctica que incideix en aquestes zones i èpoques de l’any en què la població d’ocells augmenta amb l’arribada d’exemplars procedents d’Europa.  

 

A més, els agents van constatar durant la inspecció que alguns dels exemplars intervinguts no es mantenien en correctes condicions higienicosanitàries, ja que les gàbies on s’albergaven presentaven una acumulació important d’excrements des de feia dies, amb el conseqüent risc que això pot comportar per a la salut i el benestar dels ocells.    

 

Els agents van intervenir un total de 5 ocells, dels quals 3 pertanyen a l’espècie Gafarró i 2 a l’espècie Cadernera, i van efectuar les denúncies corresponents per ús d’arts de captura prohibits, per manca d’autorització excepcional administrativa per a la tinença d’ocells fringíl·lids i per la tinença d’espècies protegides de la categoria D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals. A més, van comissar les tres gàbies trampa de captura. Tots els ocells van ser traslladats a un centre de fauna del Departament.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar