Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS PRESÈNCIA DE GAVINES AL VOLTANT DE L’AEROPORT DE GIRONAMés presència de gavines al voltant de l’aeroport de Girona

26/02/2015
Aena detecta un increment d’aquesta espècie i es planteja ampliar el servei de falconeria de cara a la temporada d’estiu

La presència de gavines al voltant de l'aeroport de Girona s'ha incrementat. Així ho ha detectat Aena, que ha constatat que el nombre d'exemplars d'aquesta espècie ha augmentat els últims mesos a la instal·lació de Vilobí d'Onyar. És per això que el gestor aeroportuari està estudiant la possibilitat d'ampliar el servei de falconeria de cara a la propera temporada d'estiu. De fet, Aena recorda que aquest servei no és present, de manera generalitzada, a la xarxa aeroportuària, sinó que s'activa en funció de la presència d'aus.


Per tant, en el cas de l'aeroport de Girona, segons va avançar ahir Aena, tot apunta que aquesta temporada d'estiu disposarà d'un servei de falconeria permanent. La finalitat del servei és espantar, amb la utilització de falcons, les gavines que estan al voltant de la instal·lació de Vilobí. Així, un dels problemes és que els exemplars d'aquesta espècie se situen a les pistes de l'aeroport, fet que pot representar una perillositat per a les tasques d'aterratge o d'enlairament dels avions.


Tot i això, com assenyala el gestor aeroportuari, no es pot saber amb exactitud en quin moment les aus fan acte de presència. Sobre la propera temporada d'estiu, Aena també posa de manifest que l'aeroport de Girona estarà en funcionament les 24 hores del dia. En contra del que havia considerat el sindicat UGT, que havia advertit que la instal·lació podria tancar a la nit, el gestor aeroportuari assegura que es mantindrà operatiu dia i nit entre l'abril i l'octubre, quan està en marxa la temporada d'estiu. Per tant, malgrat que aquest estiu Ryanair oferirà 13 rutes menys que l'any passat, això no afectarà l'horari de l'espai aeroportuari de Vilobí.


D'aquesta manera, les companyies tenen la possibilitat d'aterrar o d'enlairar-se a qualsevol hora del dia, tot i que habitualment no hi ha operacions a la nit. Pel que fa a la temporada d'hivern, Aena afirma que estudiarà si l'aeroport de Girona es mantindrà operatiu les 24 hores, en funció de les rutes que es programin per aquells mesos.


LA PASSADA TEMPORADA D’ESTIU


Una topada amb aus ja va afectar un avió


La possibilitat que l'aeroport de Girona disposi d'un servei de falconeria permanent es produeix després que a la passada temporada d'estiu es registrés un incident a la instal·lació de Vilobí d'Onyar. A mitjans de juliol, una aeronau de la companyia Transavia, quan estava aterrant, va impactar contra un grup d'un centenar de gavines. L'avió va patir desperfectes i la pista de l'aeroport va quedar bruta amb restes d’ocells. Això va provocar que al cap d'uns dies, quan hi havia una nova presència de gavines a la nit a les pistes de Vilobí, els Bombers de l'aeroport es dediquessin a emetre ràfegues de llum i sirenes per fer fora aquestes aus.

PAU ESPARCH - VILOBÍ D’ONYAR

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar