Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LES FEDERACIONS, CONTRA LA FISCALITZACIÓ DE L’ESPORTLes federacions, contra la fiscalització de l’esport

Gerard Esteva, en primer terme, president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes. PERE TORDERA

20/02/2015
La UFEC vol aconseguir el suport de l’esport i de la ciutadania

Les federacions esportives catalanes van pactar per unanimitat el full de ruta reivindicatiu per fer front a les conseqüències de fiscalitzar l’esport modest. Es tracta d’un paquet de mesures proposat per Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), com a resposta a “una situació molt greu que podria provocar la desaparició d’almenys un 50% dels 14.000 clubs i entitats que hi ha a Catalunya”.


Les federacions es van reunir a la seu de la UFEC i van accedir a donar suport unànime a la proposta d’Esteva, que comença per la redacció d’un manifest sobre els greuges a l’esport català on s’expliquin els perills de la fiscalització que proposa l’estat espanyol i que posen en risc l’esport modest.


D’altra banda, des de la UFEC es tirarà endavant una pàgina web per recollir signatures, tant del món de l’esport com de la ciutadania en general. Aquesta iniciativa anirà en paral·lel a la petició a tots els ajuntaments de Catalunya perquè aprovin una moció de suport contrària a aquesta fiscalització.


Tot plegat s’exposarà el dissabte 19 de març en un acte multitudinari al Poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona (12.30 h) on es presentaran públicament totes aquestes propostes.


No és la primera vegada que les federacions aixequen la veu contra aquesta iniciativa del govern central. Sense anar més lluny, la Federació Catalana de Futbol va organitzar una jornada de vaga el cap de setmana passat per protestar en contra d’aquesta mesura. De moment, no hi ha prevista una vaga multitudinària, però des de les federacions no descarten aquesta possibilitat com a mesura de força.


Problemes per als modestos


L’Estat ha pretès regularitzar a nivell fiscal totes les activitats econòmiques dels clubs, per petites que siguin. Des de l’esport modest,  però, es justifica que una pujada d’impostos dificultaria encara més les coses a les entitats de menys envergadura. Un exemple són les remuneracions econòmiques, que els clubs modestos no consideren salaris sinó una petita ajuda per cobrir despeses com els desplaçaments o les dietes.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar