Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA BATUDA EXTRAORDINÀRIA ORGANITZADA A DOMENY ACABA AMB SET SENGLARS MORTSLa batuda extraordinària organitzada a Domeny acaba amb set senglars morts

01/09/2013
S’havia detectat la presència d’animals prop de les carreteres i suposaven un perill per a la circulació de vehicles

La batuda extraordinària organitzada a la zona de Domeny de Girona va acabar ahir amb set senglars morts. Van participar-hi catorze caçadors de la colla gironina Tall Gros. Cinc dels animals pesaven entre seixanta i vuitanta quilos i els altres dos, una trentena. El cap de la colla, Jordi Zamora, es mostrava satisfet pel resultat de la jornada i pel fet que van retirar de la zona uns animals que en els darrers dies s’havien vist prop de les carreteres i que, per tant, posaven en perill el trànsit de vehicles.


La zona delimitada de caça va abarcar des del pont de Fontjau fins a l’autopista AP-7, incloent-hi els boscos que ressegueixen el riu Ter per darrere la Nestlé. El punt de trobada era a les set del matí a l’aparcament del pavelló municipal de Fontajau. Van senyalitzar l’actuació amb cartells d’alerta i es van introduir al bosc amb vestits de camuflatge, les escopetes i amb gossos de caça. La intervenció havia estat autoritzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i comptava amb el suport de la policia municipal.
Zamora va explicar ahir que segurament havien quedat un parell o tres de senglars per la zona de Domeny i va indicar que, pel remenament del terra, la zona és un lloc habitual de presència nombrosa d’aquestes bèsties. De fet, la batuda es va organitzar després de divisar-se alguns d’aquests animals molt a prop de la carretera, fet que suposa un perill i un risc daccidents. Els set exemplars abatuts es poden considerar un molt bon botí tenint en compte que en anteriors batudes extraordinàries a la zona s’havia caçat un sol senglar o fins i tot s’havia tornat amb les mans buides.

La colla tornarà a anar a caçar avui al matí però ja dins d’una actuació ordinària perquè comença la temporada oficial de caça. En concret, es preveu que actuin darrere la zona de la font dels Lleons i tot l’espai que abarca la carretera dels Àngels des de baix pràcticament fins al restaurant Can Mascort. Allà alguns propietaris han demanat als caçadors que hi facin una cacera perquè els han malmès camps. A banda de les Gavarres, a Girona hi ha senglars als boscos de Montjuïc, l'illa del Ter, Domeny i altres paratges.

 

Detecten ungulats al pícnic de la Devesa

Aquesta setmana, la zona de pícnic del Parc de la Devesa va aparèixer amb el terra molt més remenat de l’habitual. Des de l’Ajuntament de Girona, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha apuntat que molt probablement es deu a l’actuació de senglars que podrien haver arribat creuant el riu per la passera de Fontajau des d’un dels punts on es té constància que hi ha aquests animals: l’illa del Ter. Des fet, a les ribes del Ter s’ha vist senglars en més d’una ocasió. També per carrers de Fontajau i de Germans Sàbat. Fa uns anys es va abatre un senglar al portal d’un bloc de pisos al carrer riu Güell del barri de la Devesa-Güell que havia creuat diferents carrers probablement des de Domeny. En aquest sentit, no es descarta una actuació controlada per la Generalitat a l’Illa del Ter.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar