Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGENTS RURALS ACTUEN CONTRA LA CAPTURA FURTIVA D´OCELLS AL TARRAGONÈSAgents Rurals actuen contra la captura furtiva d´ocells al Tarragonès

Agents Rurals actuen contra la captura furtiva d´ocells al Tarragonès

Agents Rurals actuen contra la captura furtiva d´ocells al Tarragonès

16/02/2015

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació van localitzar aquest divendres 13 de febrer de 2015 una xarxa japonesa col·locada en una parcel·la agrícola del terme municipal de Tarragona (Tarragonès).

 

Arran d’una denuncia anònima, es va coordinar un dispositiu que finalment va culminar amb la intervenció d’una xarxa japonesa de 15 metres de longitud que es trobava parada entremig d’uns avellaners amb el reclam de 2 caderneres (Carduelis carduelis) engabiades.

 

Durant la intervenció també es van comissar 3 gafarrons (Serinus serinus), 1 cadernera (Carduelis carduelis), 1 verdum (Carduelis chloris) i 1 merla (Turdus merula) que es trobaven en una gàbia prop de la xarxa japonesa. El gafarró (Serinus serinus) és una espècie protegida dins la categoria D segons la classificació del Decret Legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el Text refós de la llei de protecció dels animals.

 

Els Agents Rurals van procedir a la identificació del presumpte furtiu i l’aixecament de les actes de denúncia corresponents per la tinença i utilització de la xarxa japonesa. La captura d’ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu, només autoritzable per a la captura científica. La tinença també n’és prohibida i la utilització pot constituir un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar