Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

OPOSICIÓ D’ALCALDES, PROPIETARIS I CAÇADORS A LES RESTRICCIONS D’UN PARC NACIONAL ALS PORTSOposició d’alcaldes, propietaris i caçadors a les restriccions d’un parc nacional als Ports

01/09/2013

Oposició i escepticisme generalitzat entre alcaldes, propietaris i caçadors del massís dels Ports davant la possibilitat que el Govern proposi convertir l’actual parc natural en parc nacional anunciada per l’ACN. El fet que la declaració restringeixi o prohibeixi bona part de les activitats tradicionals de l’espai –especialment la caça esportiva, la ramaderia o la limitació del lliure accés–ha estat rebuda amb reaccions de rebuig frontal.
Ajuntaments i agents socioeconòmics qüestionen també que la Generalitat encara no els hagi informat oficialment per debatre la proposta i posen en dubte la seva viabilitat davant el crònic dèficit de recursos i les retallades que pateix el parc natural.
L’alcalde de Roquetes, el republicà Francesc Gas, assegura no rebutjar cap proposta però ha posat en dubte la viabilitat de la declaració en l’actual context de gestió del parc natural. «Que parlin de parc nacional quan no es tenen els recursos necessaris per mantenir el parc natural em sembla fora de lloc», ha declarat. També Josep Maria Lleixà, alcalde de Mas de Barberans, ha remarcat que els veïns del territori no acceptaran més restriccions de les que ja es van assumir amb el parc natural.

Pagesos i caçadors

Joan Montesó, d’Unió de Pagesos, també ha mostrat la seva oposició frontal a la idea perquè podria suposar l’expulsió definitiva de l’activitat agrària i ramadera, amb les conseqüències que això podria tenir per al territori. «La declaració com a parc nacional suposaria treure l’home d’aquest escenari que ha creat».
Des de la Federació de Caça de l’Ebre han fet notar la seva sorpresa i malestar davant la possibilitat que, com apunta el document, fos necessari prohibir la caça esportiva i fer desaparèixer la Reserva Nacional de Caça. La directora de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, afirmà que el departament no ha redactat cap proposta sinó que només s’han tingut «converses preliminars» i precisa que és el territori que, a proposta de la Diputació, ha encarregat un estudi per avaluar-ne l’impacte. «Si ho acabem fent és perquè ho vol el territori. No ho imposarem».

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar