Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGENTS RURALS ACTUEN CONTRA LA CAPTURA IL·LEGAL D´OCELLS AL PALLARS JUSSÀAgents Rurals actuen contra la captura il·legal d´ocells al Pallars Jussà

13/02/2015

Efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van localitzar aquest diumenge una xarxa japonesa col·locada en un camp de conreu molt a prop de la Torre d’en Fèlix, a Tremp (Pallars Jussà).  

 

La xarxa, d’uns 12 metres de llargada, aparentment invisible als ulls de qualsevol animal o persona, no mostrava cap captura. A partir d’aquest instant, es va coordinar un dispositiu per enxampar el presumpte furtiu, que no era present en la zona.  

 

Dos agents van esperar amagats entre la vegetació del voltant, mentre una altra patrulla quedava a l’escolta per poder tancar l’accés al camp en cas de fugida.  

 

Al cap d’una hora aproximadament, els agents van observar com dues persones s’acostaven caminant cap a la xarxa on feia pocs minuts un ocell havia quedat atrapat. En començar a manipular la captura, els agents van sorprendre, identificar i denunciar els furtius.

 

Un cop alliberat l’ocell atrapat en òptimes condicions, una femella de verderola (Emberiza citronella), es va registrar el vehicle dels furtius i es va comissar tot el material emprat per a la captura d’ocells. La verderola és una espècie protegida dins de la categoria D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals.  

 

La captura d’ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu, només autoritzable excepcionalment per a la captura científica. La tinença d’aquestes xarxes també n’és prohibida i la utilització pot constituir un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar