Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

CENS HIVERNAL D´OCELLS AQUÀTICS AL PARC NATURAL DEL DELTA DE L´EBRECens hivernal d´ocells aquàtics al Parc Natural del Delta de l´Ebre

02/02/2015
Coincidint amb el dia Mundial de les Zones Humides, 2 de febrer

El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està realitzant aquests dies el cens hivernal d’ocells aquàtics. Una quarantena de persones entre personal tècnic del Parc, membres del cos d’Agents Rurals i voluntaris han participat en aquesta activitat que es realitza a la principal zona humida de Catalunya. Es tracta d’un cens que comporta una gran complexitat, tant per la diversitat d’espècies i d’hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d’ocells.

El proper dilluns 2 de febrer, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides, es presentarà la metodologia de treball i els principals resultats del cens. Una tasca que es realitza des de l’any 1972 i que és una de les eines més valuoses per conèixer l’evolució dels ocells en aquesta zona humida d’importància internacional.

A l’acte hi assistiran el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, el director del Parc Natural Francesc Vidal, així com el coordinador del cens i diferents participants.

El comptatge hivernal d’ocells aquàtics al delta de l’Ebre s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC), que té com a objectiu quantificar anualment el nombre d’ocells aquàtics (anàtids, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més de 80 països d’Europa, l’Àsia i el nord d’Àfrica. Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l’estat de conservació d’aquestes espècies, i, a escala local, avaluar la capacitat d’acollida de les zones humides del delta de l’Ebre.

 

Lloc: Pont del Través. Mirador situat a la carretera que uneix el Poblenou del Delta i la Casa de Fusta.

Com arribar-hi?

 

 Mapa LocalitzacióComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar