Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN ESTUDIA AMPLIAR EL PARC NATURAL DELS PORTSEl Govern estudia ampliar el parc natural dels Ports

31/08/2013
Es convertiria en el segon parc nacional de Catalunya després del d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici

El Govern estudia ampliar el parc natural dels Ports i convertir-lo en un futur en el segon parc nacional de Catalunya. Segons una proposta redactada per Territori i Sostenibilitat, que encara no ha estat traslladada als alcaldes ni propietaris, la declaració hauria de ser votada al Parlament i aprovada pel Govern espanyol en un procés d'uns dos anys. En el document, el Govern preveu que les inversions estatals i l'impuls del turisme generarien 600 llocs de treball i 40 milions d'euros anuals al territori. Per contra, la creació del parc, inicialment limitat a la part catalana del massís, suposaria restringir activitats tradicionals com la caça, la ramaderia o la silvicultura.

El procés


Amb data del passat mes de maig, la proposta ha estat ja avaluada pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb els responsables del parc natural dels Ports. Si, finalment, prospera, el dels Ports seria el segon parc nacional de Catalunya, després del d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici -creat l'any 1955-, i el primer al Sistema Ibèric. Aquest últim argument, juntament amb la recent declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera per part de la Unesco, és una de les principals bases que el Govern català vol emprar a l'hora de defensar la idea davant el Govern espanyol que és qui, en última instància, l'hauria d'aprovar i, especialment, dotar de recursos.
La delimitació proposada per al parc nacional s'adapta en bona mesura al contorn de l'actual parc natural dels Ports -que abasta unes 35.000 hectàrees de nou municipis de les terres de l'Ebre.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar