Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ROYO ADVERTEIX QUE EL BROT DE SARNA POT REDUIR UN 30% LA POBLACIÓ DE CABRARoyo adverteix que el brot de sarna pot reduir un 30% la població de cabra

23/01/2015
El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manel Royo, ha afirmat que estan força preocupats per l’aparició d’un brot de sarna entre les cabres del Port.

Royo ha explicat que tot i que eren conscients que tard o d’hora la malaltia arribaria al territori, s’esperava que ho fes per la zona de Castelló i la Sénia, i no pas a la Terra Alta, on s’han detectat els primers animals infectats. El president de la Federació de Caça ha recordat que Agricultura va habilitar fa uns anys un tancat cinegètic per protegir l’espècie en cas d’epidèmia, però tot i així ha advertit que el brot de sarna pot ser “devastador” i reduir un 30% la població de cabra al Port. Royo ha insistit que el brot de sarna és fàcil de controlar dins d’una ramaderia però no en cas d’animals salvatges. Segons el president de la Federació de Caça a l’Ebre el més important ara és aïllar la zona infectada, situada entre els termes municipals d’Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Arnes i Gandesa, i controlar el brot. En tot cas, Royo ha reconegut que les perspectives “no són bones”, i que hi estan molt al damunt per actuar amb rapidesa. Royo també ha volgut recordar que la cabra és una espècie molt cotitzada i que són nombrosos els caçadors vinguts d’arreu del món, entre ells americans i russos, per caçar aquests animals.

 

Cinta BonetVídeo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar