Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA COLLA DE CAÇADORS ROSINCA MATA SIS SENGLARS EN UNA BATUDA EXTRAORDINÀRIALa colla de caçadors rosinca mata sis senglars en una batuda extraordinària

13/01/2015
Aquestes accions es fan amb permisos especials contra el perill que generen aquests animals

La presència de senglars a tocar el nucli urbà de Roses, sobretot entorn del Cortijo, provoca constants queixes dels veïns. Per això, el mes de maig de l’any passat, la Colla dels Senglars rosinca ja va haver de fer una batuda extraordinària, amb el permís de la direcció general de Medi Natural de la Generalitat. “Continuaven entrant molts senglars a la zona habitada i, per això, hem hagut de demanar un altre permís a Medi Natural”, explicava Luis Gallego, cap de colla, després que el passat dimecres 7 de gener una vintena de caçadors i tres gossers participessin en la nova batuda extraordinària als voltants del Cortijo. En total, es van matar sis senglars, el doble dels que s’havien abatut el passat mes de maig.


En podrien venir més

Gallego remarca que amb la batuda, hi havia “perill gran” i, per això, van haver de senyalitzar-ho bé. L’actuació va tenir lloc dimecres passat entre les nou del matí i les dotze del migdia. A banda de l’autorització especial de la direcció general de Medi Natural de la Generalitat, els caçadors també tenien el suport de la Policia Local de Roses, dels Mossos d’Esquadra i d’Agents Forestals. Precisament, Luis Gallego aprofita per donar les gràcies als agents de seguretat que van dedicar aquest temps a la vigilància i prevenció perquè la batuda no provoqués cap problema als veïns i altres persones que passaven per la zona.

La Colla dels Senglars de Roses no descarta repetir les batudes extraordinàries si es manté la presència de porcs senglars a la zona dels voltants del nucli urbà rosinc.

Els veïns han alertat repetidament dels efectes dels senglars sobre els gossos que passegen per la zona del Cortijo i alguns d’aquests han resultat morts i d’altres han quedat greument ferits en algunes de les seves extremitats.

MARC TESTART

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar