Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN CAÇADOR MATA PER ERROR UN CABIROL MASCLE AL PALLARS JUSSÀUn caçador mata per error un cabirol mascle al Pallars Jussà

08/01/2015

Els Agents Rurals de la Generalitat van requisar diumenge passat un cabirol mascle abatut per un caçador a la comarca del Pallars Jussà, just el mateix dia en què la conselleria d’Agricultura va obrir la veda per caçar cabirols femella a Catalunya. El període pel qual es permet la cacera d’aquest animal s’allargarà fins al dia 22 de febrer. El caçador va explicar als agents que des de la distància en la qual va disparar no va poder veure les banyes de l’animal, ja que eren petites, i va creure que era una femella.

Les femelles d’aquesta espècie es caracteritzen per no tenir mai banyes. En canvi, els mascles sí que en tenen, però la mida és petita i presenten com a màxim tres puntes. Aquestes banyes cauen cada any al novembre i tornen a sortir al desembre o gener, i no queden totalment formades fins a l’abril, època en què s’inicia la caça del cabirol mascle. El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles crea una gran dificultat als caçadors, ja que alguns exemplars encara no les han desenvolupat quan són observats.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar