Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÓRA D’EBRE SUSPÈN CAZAFIR 2013 PEL POC INTERÈS DEL SECTOR ELS ÚLTIMS ANYSMóra d’Ebre suspèn Cazafir 2013 pel poc interès del sector els últims anys

19/08/2013

El principal certamen firal del sector de la caça a les Terres de l’Ebre, la Fira del Caçador Cazafir de Móra d’Ebre, no se celebrarà enguany tal i com estava previst.
La Societat la Caçadora de l’Ebre, organitzadora de l’esdeveniment, ha decidit suspendre l’edició 2013, prevista per al proper mes de setembre, i traslladar-la al mes de juny de 2014.
La principal raó, argumenta el president de la societat, Joan Serra, és la data de celebració. En aquesta època de l’any ja s’ha obert el període de caça i aquesta circumstància feia poc atractiva una fira on es pot adquirir armament, equipament o gossos per a l’inici de la campanya. En els últims anys, aquesta tendència s’havia aguditzat i mentre eren molts els visitants aliens al sector que visitaven Cazafir pel seu atractiu, cada cop hi assistien menys caçadors, un fet que la greu crisi econòmica també ha perjudicat. Fa uns anys que a la nostra zona es comença a caçar el porc senglar al setembre i, per tant, els caçadors, que ens interessava que vinguessin a la fira, no ho feien com esperàvem, lamenta Serra. De retruc, l’assistència dels expositors del propi sector també havia minvat per la disminució de potencials clients. Si no venien caçadors, algun expositor era reticent a venir a Móra d’Ebre perquè no feien prou negoci, afegeix. Abans no calia insistir per tenir els expositors, ara s’havia d’insistir, sentencia.
A tot això, apunta Serra, cal afegir la reducció d’algunes de les subvencions que rebia la societat per organitzar l’esdeveniment. De fet, a l’edició 2012 de Cazafir els organitzadors van poder quadrar els números perquè van haver d’invertir-hi diners propis, s’assegura. La reducció d’algunes de les subvencions previstes ha estat un factor agreujant.
Tot plegat i després d’un debat intern entre els membres de la junta, una part de la qual volia mantenir la data del setembre, s’ha decidit suspendre l’edició 2013, de la qual ja s’havien demanat tots els permisos. Cazafir se celebrarà al mes de juny, concretament el cap de setmana del 7 i 8 de juny de 2014.
Els organitzadors volen mantenir el format tradicional de dos dies. La decisió de la societat fou comunicada a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, que l’ha acceptada. Es dóna la circumstància que enguany no s’ha celebrat ni la fira medieval Móra Morisca, que tradicionalment es realitzava al juliol, ni ara la Fira del Caçador. Els dos certàmens, però, està previst que se celebrin a la primavera i l’estiu de l’any vinent.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar