Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN RECOMANA TANCATS PERIMETRALS MÉS REFORÇATS PER EVITAR TOPADES AMB ANIMALSEl Govern recomana tancats perimetrals més reforçats per evitar topades amb animals

Tanca perimentral recomanada per les directrius europees

Els passos canadencs impedeixen als animals accedir a la via

29/12/2014
A Catalunya tenen lloc de mitjana 1.200 accidents per animals, i el 55% aproximadament corresponen a porcs senglars i cèrvids

Cada any es produeixen, de mitjana, 1.200 accidents de trànsit provocats per animals, dels quals el 55% corresponen a porcs senglars i cèrvids. Per aquesta raó, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha elaborat un pla per reduir aquest tipus de sinistres.

En autovies, com és el cas de l’eix Transversal, el Govern català recomana instal·lar tancaments perimetrals que impedeixin als animals accedir a la carretera i que els condueixin cap a alguna estructura que els permeti creuar la via. En aquest sentit, des del ministeri d’Infraestructures del govern central, seguint les directrius europees, recomanen que les carreteres que ja disposen de tancament perimetral, en punts conflictius on hi hagi atropellaments, per evitar que els senglars aixequin les tanques cal reforçar els tancaments amb pals cada 4 metres, amb la malla enterrada i amb un reforç específic. També suggereixen la construcció de gateres unidireccionals –perquè els animals puguin sortir de la via i no entrarhi– així com rampes d’escapament per facilitar la sortida dels animals que queden atrapats al corredor format pel tancat de la carretera. Paral·lelament, en el cas dels accessos a les carreteres –per on podrien entrar els animals– recomanen col·locar passos canadencs.

El pla d’actuació de la Generalitat per reduir els sinistres amb animals també ha inclòs la col·locació de senyals verticals advertint del risc de presència de fauna. Se n’han instal·lat en punts conflictius de carreteres secundàries com la C-55 a Súria, la N-141c a Sant Fruitós, Moià i Calders, així com a la C-14 al seu pas per Ribera d’Urgellet, Oliana, Bassella o Pinell del Solsonès. També a la C-37, al seu pas per Manresa.

Durant els últims sis anys s’han produït més de 5.000 sinistres amb senglars a Catalunya, que, segons el departament d'Agricultura, han ocasionat un impacte econòmic global d'uns 27 milions d'euros. La demarcació de Girona lidera les captures de senglar, amb una xifra rècord de 12.500 l'any passat. En el conjunt de Catalunya la temporada passada se’n van capturar 35.000 exemplars, segons les dades que es recullen a la memòria anual de caça que elabora el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

ACCIDENT

Un conductor xoca amb un animal a la C-16, a Bagà
Una dotació dels Bombers va treballar ahir, pels volts de les 7 de la tarda, en el xoc d’un vehicle amb un animal a la C-16, al terme municipal de Bagà. El conductor en va sortir il·lesos.

G.A.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar