Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAPTUREN VIU UN DELS GOSSOS SALVATGES DELS ATACS DE SERÒSCapturen viu un dels gossos salvatges dels atacs de Seròs

25/12/2014
Forma part de la bandada que va matar 200 ovelles d’un ramat i nomé quedaria un gos assilvestrat lliure. Els rurals el van interceptar gràcies a un trampa tipus llaç

ElsAgents Rurals del departament d’Agricultura van capturar ahir al matí viu un dels gossos salvatges de la bandada que fa un mes va atacar fins en quatre ocasions un ramat d’ovelles de Seròs, matant més de 200 animals. La captura es va produir gràcies a la instal·lació d’una trampa a tall de llaç denominat collarum (els animals queden atrapats a l’estirar l’esquer sense patir cap dany) i que va ser col·locada estratègicament al costat del corral atacat. Els Rurals van instal·lar quatre llaços aquesta mateixa setmana després de ser cedits per la Federació de Caça de Lleida. Havien arribat procedents dels Estats Units.

El gos va ser engabiat i es va traslladar a la gossera d’Alcanó. “Creiem que només quedaria un gos assilvestrat lliure i amb aquests llaços augmenten les possibilitats de trobar-lo”, va comentar Albert Marsellés, agent gran dels Rurals.

Cal recordar que, després dels atacs, els Rurals van localitzar el cau, on van trobar cinc cadells (que ja han estat donats en adopció per socialitzar-los). Dies després van aconseguir que un dels animals entrés en una de les gàbies instal·lades i en van abatre uns altres dos.

Així mateix, els Agents Rurals mantenen obert el dispositiu de vigilància a Alcarràs, on una altra gossada ha atacat en dos ocasions una explotació de boví. Es tracta d’uns 8 gossos salvatges que es mourien entre Alcarràs, Torres de Segre i la frontera amb Aragó. En cas de ser localitzats, una de les possibilitats és organitzar una batuda amb caçadors de la zona per abatre’ls.

D’altra banda, també s’ha de destacar que els Rurals efectuen controls en municipis de menys de 5.000 habitants per comprovar que tots els animals (principalment gossos i gats) estiguin correctament identificats amb el xip.

Ja han dut a terme 1.648 inspeccions i han obert 566 actes, de les quals cap no va acabar en sanció. Ho recomanen per evitar que siguin abandonats i es tornin salvatges.

A. GUERRERO

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar