Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGENTS RURALS COL.LABOREN EN UNA BATUDA EN UNA URBANITZACIÓ DE PLATJA D´AROAgents Rurals col.laboren en una batuda en una urbanització de Platja d´Aro

23/12/2014
Es van abatre 15 porcs senglars i aquestes actuacions són necessàries per minimitzar els danys que ocasionen aquests animals

L’Àrea Privada de Caça (APC) de Calonge en col·laboració amb els Agents Rurals i la Policia Local de Castell-Platja d'Aro van realitzar fa un parell de setmanes una batuda de porc senglar en el paratge del "Mas Semí" al terme municipal de Castell-Platja d'Aro ( Baix Empordà) amb l'objectiu de fer disminuir la població de porcs que es concentren en aquesta zona i que ocasionen innumerables queixes per part dels veïns de les urbanitzacions, degudes a les destrosses que ocasionen i al risc d’accident de trànsit. El resultat final va ser de 15 porcs abatuts.

 

Al tractar-se d'una zona complexa (terrenys forestals i urbans) es fa fer una reunió prèvia de coordinació per establir uns criteris clars de seguretat amb inspecció "in situ" de les diferents parades que es varen establir. Aquest tipus d’actuacions, en indrets que fa anys era impensable,  són molt necessàries per tal d’evitar l’assentament d’aquests animals (el que s’anomena efecte refugi). L’efecte refugi es consideren aquells indrets on els animals identifiquen com a zones segures i on no són molestats i se’ls proporcionen menjar fàcil.

 

En tot cas, la prioritat en aquestes batudes és la seguretat de les persones i el bens. Per això, cal una valoració prèvia de les administracions i organitzacions implicades, i l’autorització expressa de l’ajuntament afectat per tal de poder fer ús d’armes en un moment i llocs concrets qualificats com a zones de seguretat.

 

En total van participar  a la batuda caçadors locals, policies locals (controlant els camins i carreteres de la zona)  i Agents rurals (controlant que les parades estiguessin en els llocs correctes i supervisant la batuda). En total es  van abatre 15 porcs senglars, 4 mascles  i 11 femelles joves, d’entre 25 i 70 kg.

 

Una vegada acabada la cacera, vist el bon resultat de la batuda, l'absència total d'incidents i la bona col·laboració amb els Agents Rurals i la Policia Local, en conversa amb el president de l'A.P.C. va acordar realitzar una altra batuda per el proper mes de febrer

 

Aquests tipus d’actuacions dins de l’àrea més urbana o d’urbanitzacions són importants i necessaris per els danys que els porcs senglars ocasionen també en aquestes zones.

 

En referència als problemes que ocasionen dins de les urbanitzacions són principalment destrosses als jardins particulars de les urbanitzacions del Mas Semí i Mas Nou. També hi havia hagut queixes en terrenys privats de Platja d'Aro per les contínues entrades dels senglars amb els conseqüents danys que ocasionen i alguns problemes a les carreteres pels accidents que provoquen al creuar les vies.

 

A banda d'aquesta batuda, anteriorment s'havien realitzat diferents serveis de control nocturns per part del Cos d'Agents Rurals per tal d’eliminar els animals que ocasionen aquests danys. En tractar-se d'unes zones al límit entre la trama urbana el terreny forestal, provoca que sigui molt complicat realitzar captures de porc senglar en aquest territori, motiu pel qual quan es va decidir realitzar aquesta batuda on hi vàrem col·laborar tant els Agents Rurals com la Policia Local de Platja d'Aro pel que  fa a l’organització i la vigilància.

  

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar