Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN NOU ATAC DE GOSSOS SALVATGES A ALCARRÀS DESENCADENA L’ALARMA AL SEGRIÀUn nou atac de gossos salvatges a Alcarràs desencadena l’alarma al Segrià

12/12/2014
Van ferir dotze vedells en una granja i són una gossada diferent de la de Seròs

“L’atac no ha sigut pitjor perquè hem aconseguit foragitar els gossos. Ha succeït cap a les sis del matí, quan arribàvem a la granja. Eren sis o set gossos salvatges.”

D’aquesta forma va explicar ahir Simeó Abad, propietari d’una explotació de boví d’Alcarràs, l’atac que van patir una dotzena dels seus vedells, la meitat dels quals van resultar malferits amb mossegades per totes les parts de cos. Es tracta de la segona zona del Baix Segre que és atacada per gossos salvatges.

La primera va tenir lloc a Seròs el passat mes de novembre. Una bandada de gossos va atacar fins a quatre ocasions un ramat d’ovelles. Van matar més de 200 animals. Els Agents Rurals van aconseguir capturar tres dels sis gossos (dos després de ser abatuts) i també els seus cadells. Tanmateix, descarten del tot que els de Seròs hagin comès aquest nou atac. Ja en el seu moment, van afirmar que calculaven que n’hi havia una vintena per la zona.

El ramader també va explicar que “no es tracta del primer atac que patim. Dissabte ja ens vam trobar un vedell atacat que va acabar morint dimarts.” Pel que sembla, la gossada va entrar a l’explotació, de 3.000 caps de bestiar, després de fer un forat sota el reixat.

Abad, que va demanar més vigilància a la zona, va afegir que “per cada animal ferit perdem 400 euros”. L’explotació es troba a la zona coneguda com a Cap de la Vall, a uns quatre quilòmetres de la població, on hi ha granges amb uns 50.000 animals.

Per la seua part, des de l’ajuntament d’Alcarràs van anunciar que compliran amb els protocols establerts. És a dir, demanar al departament d’Agricultura permisos per organitzar batudes. Els gossos assilvestrats van ser detectats al juliol i, des d’aleshores, s’ha pogut caçar-ne una desena.

“Són caçadors, no mosseguen per menjar sinó per entretenir-se”

Llorenç Ricou, responsable dels Agents Rurals a Lleida, va alertar ahir de la perillositat d’aquests gossos per a les persones i per a altres animals. Pel que fa a l’atac d’Alcarràs, després de visitar l’explotació, va afirmar que “no es tracta de gossos que mosseguen per alimentar-se sinó més aviat per entretenir-se. Van a caçar”. Els Rurals es basen en el gran nombre d’animals atacats i la gran quantitat de mossegades que presenten, però sense arrancar part de la carn (que significaria que tenen gana). Quant a l’onada d’atacs, asseguren que fa ja alguns anys que es produeixen però que la majoria no han estat denunciades.

LES CLAUS

Detectats al juliol

❚ Els gossos van ser detectats al juliol. Des d’aleshores se n’ha pogut caçar uns 10 dels 20 que es calcula que hi ha.

Atacs a Seròs

❚ Una gossada salvatge va atacar fins a quatre vegades un ramat d’ovelles a Seròs. Van matar més de 200 animals.

Batudes

❚ Han de demanar permís els ajuntaments a Agricultura per organitzar-les. En casos de perill, els Rurals també poden disparar.

A. GUERRERO

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar