Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS MATEN DOS GOSSOS I N´ATRAPEN UN ALTRE DE LA CANILLA ASSILVESTRADA DE LLEIDAEls agents maten dos gossos i n´atrapen un altre de la canilla assilvestrada de Lleida

24/11/2014
Dels altres tres, un, el líder, està localitzat, però els experts diuen que serà molt difícil agafar-lo

El Cos d'Agents Rurals ha atrapat viu un dels gossos de la manada que l'últim mes han atacat en diverses ocasions una granja d'ovelles de Seròs i n'han matat dos, segons ha explicat aquest dilluns el cap del servei, Llorenç Ricou.

 

El gos atrapat viu va ser localitzat divendres en una cova de la vall de la Bovà, al terme municipal d'Aitona, la mateixa on la setmana passada van ser localitzats cinc cadells als quals, segons Ricou, l'animal anava a portar menjar.

 

Per atrapar algun animal més dels sis que formen la manada, els agents van deixar el gos en una gàbia a prop de la cova i van esperar que arribessin els altres.

 

Amb càmeres nocturnes, van comprovar les hores en què els animals solien aproximar-se a la gàbia del gos atrapat i d'aquesta manera els van poer abatre.

 

Des de divendres es van acostar dos, un mascle i una femella --la mare dels cadells--, que van ser abatuts pels agents rurals, un dissabte a la nit i un altre diumenge, segons Ricou, que ha afirmat que els animals "no van patir".

 

Dels altres tres, els agents rurals en tenen localitzat un, el gos líder, encara que Ricou considera que serà molt difícil agafar-lo.

 

La Conselleria d'Agricultura, de la qual depèn el Cos d'Agents Rurals, ha entregat els cossos dels animals morts a l'Ajuntament d'Aitona i traslladaran el gos atrapat una vegada s'acabi l'operació en què està sent utilitzat com a reclam.

 

A principis de mes, la manada va atacar la granja del ramader Ramon Agustín i van morir 200 ovelles, per la qual cosa el propietari va canviar el seu ramat a una explotació veïna, també seva, en què els gossos salvatges van tornar a atacar la matinada del 9 al 10 per segona vegada, i de nou a la matinada del dia 20.

 

Després de les dues primeres agressions sofertes pel ramader de Seròs, la Conselleria d'Agricultura va posar en marxa un dispositiu excepcional que coordinen els agents rurals, en què també participen Mossos i caçadors locals, que van armats per matar els gossos si no aconseguissin atrapar-los vius.

 

Les manades de gossos salvatges havien estat vistes per veïns de Seròs ja al juny i des d'aleshores, a petició de l'ajuntament, Agricultura havia autoritzat la intervenció de caçadors en grups de cinc.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar