Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

ARBECA ATRAU 10.000 PERSONESArbeca atrau 10.000 persones

24/11/2014
Amb motiu de la celebració de la 30 edició de la Fira de Santa Caterina, dedicada a l’oli d’oliva arbequina i al gos caçador. La localitat vol potenciar l’oleoturisme per tal de guanyar visitants

Arbeca va celebrar ahir la Fira de l’Oli d’Oliva Arbequina i la Fira del Gos Caçador, amb motiu de la celebració de Santa Caterina, una festa històrica recuperada amb el format de fira fa tres dècades. En total, el certamen va rebre més de 10.000 visitants en plena època de la collita de l’oliva.


Al recinte es van instal·lar més de 220 parades multisectorials amb una especial atenció a les dedicades a la caça, amb una mostra de gossos caçadors i una exhibició canina, que constitueixen alguns dels atractius de la fira. El certamen va omplir el centre d’Arbeca convertit per un dia en un gran recinte firal.Van exposar-hi les empreses locals, la Cooperativa del Camp, les entitats i associacions i desenes de parades de tot Catalunya, productors d’embotits i aliments artesanals, pastisseria, però també estris per a la llar, roba o bijuteria.


Tot i que possiblement el que més va cridar l’atenció dels visitants va ser la mostra de gossos caçadors. Durant tot el cap de setmana, a més, es van programar diversos actes culturals, un esmorzar popular, animació infantil o tastos gastronòmics, entre d’altres.


L’alcalde d’Arbeca, Joan Simó, va destacar l’alta afluència de visitants en un any amb altes temperatures i es va referir a la importància que té l’oli per a la localitat. En aquesta època, excepte durant el cap de setmana de fira, “el poble està aturat a causa de la campanya de l’oliva”, va afirmar. Segons l’alcalde, Arbeca té “una dependència molt forta” d’aquest sector agrari que ara es diversifica cap a l’oleoturisme.


Aquesta explotació de la cultura de l’oli complementa la difusió turística del patrimoni com el poblat ibèric dels Vilars. Aquest any la Cooperativa del Camp d’Arbeca produirà 200.000 litres d’oli, en una campanya més fluixa que l’anterior.


ACN

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar