Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PP ES QUEDA SOL PRORROGANT LA CAÇA ALS PARCS NATURALS FINS AL 2020El PP es queda sol prorrogant la caça als parcs naturals fins al 2020

21/11/2014

El Partit Popular en el Congrés es va quedar ahir sol en la seva defensa de l’esmena a la llei de Parcs Nacionals que prorroga sis anys la caça en aquests espais de màxima protecció. La llei es va aprovar amb el rebuig de l'oposició, que va acusar el Govern d’afavorir els interessos privats i reviure els temps de l’escopeta nacional. La pròrroga permetrà que fins al 2020 es continuï practicant la cacera i altres activitats incompatibles amb la conservació als parcs nacionals en què ja s'efectuen aquests usos. La caça es duu a terme sobretot a Cabañeros, Guadarrama i Picos de Europa, mentre que a molts altres parcs ja ha desaparegut. La llei dóna sis anys per arribar a acords voluntaris amb els amos d’aquestes finques; i, si no, s’emprendrà una indemnització per rescatar els drets dels aprofitaments (caça, pesca, explotació forestal...).

El PP diu que suprimir les activitats indesitjades exigiria al Govern espanyol desemborsar indemnitzacions que sumen 320 milions d'euros. Per això, el secretari d’Estatde Medi Ambient, Federico Ramos, va justificar la pròrroga en les “restriccions pressupostàries”, cosa que rebutgen els conservacionistes. “Aquestes xifres són esbojarrades; s'han inflat amb un cost trenta o quaranta vegades superior al real. No n’hi ha estudis fets. El problema és que no hi ha voluntat política de suprimir la caça”, diu Teo Oberhuber, d’Ecologistes en Acció.

WWF o SEO/BirdLife han demanat quantificar el costi aplicar un pla financer per posar fi “d'una vegada" a les anomalies que suposa l'explotació en espais de màxima protecció. Fins ara, la llei en vigor (2007) preveia que la caça i els altres usos havien d'acabar el 2017. El PSOE va anunciar que estudiarà si presenta recurs d'inconstitucionalitat, el mateix que la Generalitat, queixosa pel “nou gir recentralitzador”. Federico Ramos va defensar el director de la Xarxa de Parcs, Basilio Rada, assegut a la seva dreta, en ser preguntat si atendrà la petició de l'oposició que se’l destitueixi per “ocultar” una carta en la qual onze directors de parcs naturals s'oposaven a la pròrroga de la cacera.»

 

ANTONIO CERRILLO

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar