Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CANILLA SALVATGE DE LLEIDA ATACA LA MATEIXA GRANJA PER TERCER COPLa canilla salvatge de Lleida ataca la mateixa granja per tercer cop

21/11/2014
L’amo del ramat lamenta impotent l’escàs interès de les administracions

La canilla de gossos salvatges de Seròs (Segrià) ha atacat per tercera vegada en dues setmanes el mateix ramat d’ovelles. El propietari dels animals, Ramon Agustí, no troba consol. Aquesta última vegada, la manada de gossos assilvestrats va ferir greument dues ovelles. El dany no va ser pitjor perquè el pastor hi va arribar a temps per evitar que hi hagués una nova matança.

Després del primer atac, el més mortífer, el ramader va decidir passar cada nit al corral per protegir els seus animals. «Això em costarà la separació», diu mig en broma, mig seriosament. En aquest últim assalt, l’home va deixar sol el ramat durant una hora, el temps d’anar a casa seva per dutxar-se i sopar alguna cosa calenta. Quan va tornar, de seguida va saber que els gossos havien tornat a fer-ne de les seves.

«Vaig veure les ovelles fora del recinte, perquè els gossos havien aconseguit tirar a terra la tanca del corral. La cara d’espant del ramat ho deia tot», explica el pastor. Es queixa que les administracions «es passen la pilota les unes a les altres» i manifesta, desolat, que la situació «no es pot allargar més». El seu ramat ha patit tres atacs i està convençut que n’hi haurà un quart. «No puc quedar-me cada nit al corral vigilant. Ara ja fa molt fred. Si no els troben, portaré el ramat a la plaça de l’ajuntament i que facin el que vulguin amb les ovelles», afirma Agustí en un to una mica irònic.

A principis del mes de novembre, Agustí tenia 645 ovelles. Ara n’hi queden 422, un terç menys de bestiar. La majoria de les ovelles han mort per  asfíxia a l’intentar fugir dels gossos. S’amunteguen les unes sobre les altres i arriba un moment en què no poden respirar.

El dispositiu de recerca desplegat per la Generalitat per mirar de capturar el grup de gossos continua en marxa. Els agents rurals i un equip de sis caçadors realitzen batudes a la zona i tenen permís per disparar amb arma de foc si els albiren. El cap dels rurals a Lleida, Llorenç Ricou, assegura que localitzar-los «no serà fàcil», perquè aquests gossos es mouen constantment en un espai molt gran i s’amaguen durant el dia.

ELS CADELLS

Aquest dilluns els agents rurals van capturar cinc cadells del grup de gossos assilvestrats després de localitzar el seu cau, encara que segueixen sense haver trobar ni rastre dels adults. La cadellada té entre dos i tres mesos i ara està a la gossera d’Alcanó (Segrià), a l’espera d’una família d’acollida.

La mala sort d’Agustí no ha passat desapercebuda entre els seus companys de professió. Alguns li han ofert ovelles dels seus ramats. És un gest que agraeix però que, de moment, declina. «L’única cosa que vull és que els atrapin d’una vegada», afirma indignat. «Les protectores d’animals», afegeix, «surten en defensa dels gossos, però les meves ovelles també són animals i ja han patit molt».

EVA VISA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar