Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LOCALITZAT UN CAU DE GOSSOS SALVATGES A LLEIDA AMB CINC CADELLSLocalitzat un cau de gossos salvatges a Lleida amb cinc cadells

18/11/2014
Es creu que són fills dels animals autors de dos atacs en una granja de Seròs que van deixar més de dues-centes ovelles mortes

La caça del gos salvatge als municipis del Baix Segre va donar ahir els seus primers fruits. Els agents rurals van localitzar al terme de Seròs el cau de quatre d'aquests animals, que es creu són autors dels dos atacs, amb més de dues-centes ovelles mortes, en una explotació ramadera d'aquest municipi. Aquests gossos encara estan lliures i els agents rurals continuaran amb les batudes, però la localització del seu cau ha permès la caça de cinc cadells, fills dels primers, d'uns dos mesos i mig de vida i que ahir van ser traslladats a una gossera del Consell Comarcal del Segrià.


Els cadells, criats en un estat totalment salvatge, haurien seguit les passes dels seus pares en poc més de dos mesos. La seva localització i trasllat a una gossera per adaptar-los a la vida domèstica es considera, per tant, tot un èxit.


Els agents rurals van trobar- ne el cau dissabte passat. Les pluges caigudes divendres van resultar clau en aquesta operació. El terra es va estovar i les empremtes dels gossos van quedar marcades al fang. Els forestals van seguir aquest rastre, que els va portar fins a una finca apartada que travessa un estret canal d'obra de reg. En aquest estret forat hi havia els cinc cadells, als quals els seus pares portaven menjar aconseguit en les seves caceres salvatges. A la zona es va trobar part d'un esquelet d’ovella i un crani d'un porc petit.


Llorenç Ricou, cap dels agents rurals de Lleida, va explicar ahir que després de la troballa del cau es va decidir deixar-hi els cadells i muntar un discret servei de vigilància. L'esperança era que hi anessin els gossos adults per alimentar les cries. Durant tot el cap de setmana la zona ha estat vigilada i fins i tot es va muntar una gàbia trampa a l'entrada del cau. Però els animals, sense cap contacte amb l'ésser humà, “són molt intel·ligents i recelosos”, afirma Ricou. Es creu que han detectat la presència humana i no han donat senyals de vida en tot el cap de setmana. Ahir es va decidir posar fi al dispositiu de vigilància i retirar de la zona els cinc cadells.

Les batudes dels agents rurals de Lleida, en les quals col·laboren caçadors del Baix Segre, van començar fa més d'una setmana. El detonant va ser l'atac d'una d'aquestes gossades en una explotació ramadera de Ramon Agustí, veí de Seròs. Els gossos van causar més de dues-centes baixes entre les seves ovelles. Pocs dies després els fugitius van tornar a entrar al mateix corral, però ja no van poder gaudir del tiberi de la seva última visita (només van tenir temps d'atacar dues ovelles) en topar amb en Ramon, que des del dia del primer atac dorm a la seva explotació.


Aquest ramader va seguir ahir tota l'operació dels agents rurals. “Estic content perquè, de moment, s'han tret de la zona cinc gossos que en qüestió de setmanes haurien seguit els mateixos passos que els seus pares, per la qual cosa el problema s'hauria multiplicat”, afirma en Ramon. En les batudes organitzades pels agents rurals s'ha permès, com a mesura excepcional, l'ús d'armes de foc per part d'Agricultura. També porten dards narcotitzants, encara que només són efectius si la presa és a pocs metres. El problema és que els gossos salvatges són molt esquius i ben poques vegades s’acosten als humans.

JAVIER RICOU

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar