Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA NOVA LLEI IRRITA ELS PARCS NACIONALSLa nova llei irrita els parcs nacionals

07/11/2014
11 directors dels 15 espais protegits d’Espanya lamenten que es permeti la caça

«Una profunda preocupació». Aquest és el sentiment que tenen 11 directors dels 15 parcs nacionals que hi ha a Espanya davant el projecte de llei sobre espais protegits que prepara el Partit Popular i que accepta la caça i altres activitats privades fins com a mínim l’any 2020. El text serà debatut al Senat la setmana que ve. Els responsables de les reserves han expressat la seva inquietud en una carta enviada al director de l’Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN), Basilio Rada.


El malestar dels directors deriva de la introducció a la llei d’una esmena, la 278, per prorrogar activitats privades que de forma excepcional encara es desenvolupen a les finques particulars situades a l’interior dels parcs. Firmen la carta els directors d’Aigüestortes, Monfragüe, Picos de Europa i Doñana, entre d’altres, però no el de Cabañeros, motiu principal de la controvèrsia per la caça.


Per aquests responsables, la nova normativa, també coneguda com a «esmena Cospedal», suposaria que l’interès general quedi relegat per l’interès particular, ja que permetria l’execució de certes actuacions de risc. La carta incideix a més en el fet que els danys derivats per aquestes activitats, entre les quals hi hauria, a més de la caça, els aprofitaments hidroelèctrics o l’explotació forestal, corren el risc de ser irreversibles o difícilment reparables, cosa que suposa un «cop sensible» a la seva conservació.


«Considerem que aquesta esmena 248 és contradictòria amb altres apartats del mateix projecte normatiu en tràmit i està en desacord amb la doctrina legal dels parcs nacionals espanyols forjada durant gairebé un segle», continua la carta. Al mateix temps, estimen que la seva aprovació suposaria un «cop sensible » a la conservació dels parcs.


Així mateix, recorden a Rada que els parcs nacionals suposen una «extraordinària representació del millor de la naturalesa espanyola amb una extensió que pràcticament no supera el 0,7% de la superfície del país. Parcs que, tant individualment com en el seu conjunt, formen part de la història d’Espanya».


Amb el nou text consideren que els parcs i la xarxa quedaran qüestionats a nivell mundial «perquè es redueixen les garanties pel compliment dels compromisos internacionals» que Espanya té assumits en aquesta matèria, «amb el cost que d’això es deriva en termes de prestigi, valoració turística i reconeixement de la nostra biodiversitat i geodiversitat».

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar