Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

GOSSOS SALVATGES QUE RONDEN PEL BAIX SEGRE MATEN CENT OVELLES D’UN RAMAT A SERÒSGossos salvatges que ronden pel Baix Segre maten cent ovelles d’un ramat a Seròs

06/11/2014
Els animals van saltar les tanques del corral i van provocar lamort del bestiar per asfíxia i mossegades. Ajuntament i caçadors han organitzat tres batudes en les quals s’ha caçat set gossos

Ramon Agustí Palau, un pastor de Seròs, va denunciar ahir davant dels Mossos d’Esquadra la mort d’un centenar d’ovelles del seu ramat com a conseqüència de l’atac de gossos salvatges. “Quan he arribat a la finca aquest matí he trobat aquest desastre, més de cent animals morts per mossegades i asfíxia”, va explicar ahir Agustí, que xifra les pèrdues en uns 10.000 euros, 100 euros per ovella morta.


Segons explica l’afectat, els causants de la matança de cent ovelles de les 640 que té el seu ramat són una dotzena de gossos assilvestrats que des de l’estiu passat ronden pel terme de Seròs i altres municipis veïns. “S’han convertit en un perill, no només per als ramats, sinó també per als conductors, els ciclistes i les persones en general”, va afirmar Agustí.


Aquests gossos han causat altres desastres al Baix Segre. Un pastor d’Aitona també va denunciar la mort de diverses ovelles i d’un gos d’atura fa un mes. “Una desgràcia així és una ruïna per als pastors”, va lamentar Agustí, que ja va patir una altra matança similar fa dos anys, quan van morir 130 ovelles del seu ramat, també a causa de l’atac de gossos salvatges.


Els Mossos d’Esquadra es van personar ahir a la finca d’Agustí, ubicada en un camí proper al quilòmetre 10 de la carretera entre Maials i Seròs, per demanar proves abans que un camió carregués els animals morts. “Cal, fer alguna cosa per eliminar aquests gossos salvatges”, va demanar el pastor.


Per la seua part, l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena, va reconèixer que aquests animals salvatges representen “un perill per a la ciutadania”. Pena va explicar que s’han organitzat un total de tres batudes autoritzades pel departament de Medi Ambient de la Generalitat amb caçadors de Seròs i Aitona en les quals s’han caçat set d’aquests gossos. “L’últim permís va finalitzar divendres passat, encara que no va fructificar perquè els caçadors no van trobar cap gos salvatge”, va assegurar. “Aquests animals es mouen ràpid per diversos termes municipals i des dels ajuntaments no tenim suficients competències ni mitjans per eliminar-los”, va afegir.


Canilles que causen abundants danys


Els atacs de gossos assilvestrats a ramats no són un fet esporàdic a Ponent. Al marge del cas de Seròs, fa 5 anys tres gossos salvatges van matar cent ovelles en una granja d’Anglesola, que va patir sengles atacs en tan sols dos mesos.


S. DIEGO

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar