Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS ACCIONS PER AL CONTROL DELS SENGLARS A MATADEPERAMés accions per al control dels senglars a Matadepera

03/11/2014
La presència d’aquest animal preocupa als veïns

Els habitants de Matadepera estan preocupats per la presència continuada de senglars a la zona. Tot i que el Parc natural de Sant Llorenç segueix registrant una població de senglars estable ( cinc per cada 100 hectàrees), l’augment de senglars a Matadepera és cada cop més notori. Darrerament, aquests animals s’acosten a les zones habitades per la facilitat d’obtenir aliments. Aquest fet, està provocant que els matadeperencs, en especial els veïns de les urbanitzacions, hagin d’adoptar diferents precaucions.

Fransesc Closa, Veterinari i membre del Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la Facultat de Veterniària de la UAB, proposa tancar el perímetre de les parcel·les, per tal d’evitar l’accés dels animals. Closa recomana també que els habitants evitin el fàcil accés dels animals al menjar. Per això, les escombraries o qualsevol resta de menjar ha de ser dipositada en cubells que dificultin als senglars obtenir menjar. A més, els habitants haurien d’evitar treure la brossa abans que el camió que la recull arribi a les seves cases. El veterinari també avisa sobre la perillositat que tenen els senglars, ja que no deixen de ser “animals salvatges”. Recomana deixar-los tranquils i no amenaçar-los perquè és quan actuen amb violència. En cas de perill cal trucar al 092 o al 93 787 01 35, el telèfon de la policia.

La Generalitat ha autoritzat a grups de caçadors que han estat enviats per fer batudes i controls dels animals al llarg del dia. Per la Generalitat, ara per ara, aquesta mesura és la més adequada per garantir la seguretat dels habitants. Fransesc Closa ha afegit que s’estan valorant altres opcions que no impliquin la caça d’aquests animals i a la vegada en redueixin el nombre. Una mesura seria l’esterilització química.

Per altra banda, l’Ajuntament de Matadepera també ha pres responsabilitats davant les queixes dels habitants. En els propers dies, oferirà una xerrada informativa per a tothom on s’explicarà com actuar davant els animals i resoldre qualsevol dubte.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar