Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ENTITATS I AJUNTAMENTS DE LA RESERVA DE CAÇA RECLAMEN EXCLOURE ELS AGENTS RURALSEntitats i ajuntaments de la Reserva de Caça reclamen excloure els agents rurals

28/10/2014
Els representants de la Generalitat i els governs aragonès i valència s’abstenen de la petició

La Junta Consultiva de la Reserva Nacional de Caça dels Ports ha elevat el to en el debat sobre qui i com ha de gestionar cinegèticament l’espai aprovant un document que reclama l’exclusió dels Agents Rurals d’aquestes tasques. En el text aprovat en l’última reunió de societats de caçadors, propietaris, pagesos i ajuntaments, exigeixen al Departament d’Agricultura que mantingui l’actual model de gestió després dels canvis introduïts durant els últims anys perquè, consideren, ha funcionat amb «èxit».


La junta creu que la nova reorganització ha resultat exitosa, satisfent les seves expectatives d’executar, fins a la primavera del 2014, un 49% del pla d’aprofitament aprovat– fregant el 50% estimat inicialment–. A més, remarquen que el nou model permet estalviar recursos de la reserva respecte a l’anterior, amb el Cos d’Agents Rurals assumint les funcions. «S’està gestionant perfectament l’activitat cinegètica, amb un grau de compliment del Pla d’Aprofitament. On està la mala gestió?», argumenten.


La pregunta va dirigida a rebatre les crítiques sobre l’efectivitat del nou model, per part de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya i l’Agrupació d’Agents Forestals de Catalunya de CCOO, majoritària al cos, als quals acusen de «posar en qüestió» la «vida privada d’altres» i «la seva professionalitat».


El front obert entre alguns sectors del territori i una part important del col·lectiu d’agents rurals se situa en un conflicte latent des de fa anys amb alguns sectors. Caçadors, propietaris, organitzacions agràries i ajuntaments els retreuen la voluntat d’«imposar els seus criteris, que no coincideixen, ni de lluny, amb els interessos del territori».


Fan extensiva la responsabilitat, en aquest sentit, al cap dels Agents Rurals a l’Ebre, Miquel Àngel Garcia, de qui en demanen el relleu a la Generalitat. «La Junta Consultiva considera que és imprescindible un canvi en la direcció del CAR a les Terres de l’Ebre que, quan s’arribi a produir, serà molt positiu per a tots», exposen, en el comunicat, que va ser aprovat amb l’abstenció dels representants de la Generalitat i els governs autonòmics aragonès i valencià.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar